2020-06-10 23:25:22

LET LEPTIRA OGULINSKIM KRAJOLICIMA

U petak 5. lipnja 2020., prvašići naše škole razveselili su se uistinu zanimljivom poklonu koji su dobili. Predsjednica ogranka Matice Hrvatske Ogulin, prof. Višnja Lipošćak, donirala je za 1.a i 1.b razred matične škole prvu (i jedinu) ogulinsku slikovnicu: "Let leptira ogulinskim krajolicima" autorice Ljiljane Ivković koju je svojim slikama likovno oplemenila profesorica Alenka Goldner Sučić, a izdala upravo Matica Hrvatska.

Slikovnica prati let jednog leptira kroz sva godišnja doba ogulinskim krajolicima od Kleka preko Đulinog ponora, jezera Sabljaci, Bjelolasice do Modruške gradine. Tekst prate umjetničke slike te prilozi za bojanje, a završava se oslikanim planom užeg centra grada. Valja napomenuti, za one koji se nisu susreli s ovom slikovnicom, da je mogu poslušati i pogledati i na Youtube kanalu Matice Hrvatske na ovoj poveznici:

https://www.youtube.com/watch?v=a8tF09UWnUY

Sve pohvale svima koji su sudjelovali u izradi, oslikavanju i objavljivanju slikovnice: izuzetno smo ponosni što je i Ogulin dobio svoju prvu slikovnicu!


Prva osnovna škola Ogulin