preskoči na sadržaj

Prva osnovna škola Ogulin

 > Naslovnica
Vijesti

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE; ČESTA PITANJA I ODGOVORI

Autor: Ivana Kurelac, 5. 9. 2020.

 Poštovani roditelji,

s obzirom na situaciju i epidemiološke mjere postavljene od strane Stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja, možemo se složiti da će početak nove školske godine biti izazovan za sve nas. Kako bismo olakšali prilagodbu učenika te osigurali da se provode potrebne mjere zaštite, u nastavku donosimo odgovore na neka od najčešće postavljanih pitanja.

HOĆE LI SE ODRŽAVATI INDIVIDUALNE INFORMACIJE ZA RODITELJE?

Svaki učitelj/učiteljica/predmetni nastavnik će i dalje imati termin za individualne informacije s roditeljima. Međutim, razgovori s učiteljicama i predmetnim nastavnicima dogovarat će se telefonskim putem. Dovoljno je da roditelj kontaktira razrednika kako bi se dogovorili hoće li se razgovor s predmetnim nastavnikom održavati telefonskim putem ili osobno. U slučaju osobnog dolaska, roditelj će dobiti termin u kojem će se održati sastanak s predmetnim nastavnikom. Prilikom svakog dolaska u školu, roditelji su se dužni pridržavati mjera zaštite:

• obvezna najava dolaska telefonskim putem
• provjera tjelesne temprature prije dolaska u školu
• obvezno nošenje zaštitne maske
• dezinfekcija ruku na ulazu u školu

HOĆE LI SE ODRŽAVATI RODITELJSKI SASTANCI?
Roditeljski sastanci će se održavati prema rasporedu koji postave razrednici, i to na dva načina: osobnim dolaskom u školu ili online. U slučaju roditeljskog sastanka u školi, roditelji su dužni nositi zaštitne maske i pridržavati se zadanih mjera zaštite koje su već navedene. Način održavanja roditeljskih sastanaka ovisit će o dogovoru svakog pojedinačnog razrednika s roditeljima učenika.
KAKO ĆE IZGLEDATI BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI?
Prije samog dolaska u školi, roditelji će kod kuće izmjeriti tjelesnu temperaturu učeniku. Ukoliko učenik ima povišenu temperaturu, molimo roditelje da dijete ne šalju na nastavu. Prilikom dolaska u školu, učenici su dužni nositi zaštitnu masku. U ponedjeljak, 7. rujna, učenici dolaze na nastavu s vlastitim maskama, a na nastavi će im razrednici podijeliti maske koje je osigurao osnivač i koje će moći koristiti na nastavi.
Učenici nižih razreda maske će nositi prilikom boravka na hodniku, dok ih u razredu ne moraju nositi. Učenici viših razreda maske će nositi i tijekom boravka u učionicama.
Ako je dijete zaboravilo donijesti zaštitnu masku, prilikom dolaska u školu može se javiti dežurnoj osobi na ulazu te će od pedagoške službe preuzeti novu masku.
Na ulazu u školu nalazi se i sredstvo za dezinfikaciju ruku.
Kako bi se izbjegle nepotrebne rizične situacije, kabinetska nastava se za sada neće održavati, što znači da će učenici boraviti u svojoj učionici tijekom cijelog nastavnog dana.
Prema preporuci MZO-a, nastavu ćemo nastojati održavati u blok satovima kad god je to moguće. Učenici će tijekom prvog dana nastave dobiti privremeni raspored sati.
Također, udžbenici i radne bilježnice čekat će ih u razredima na prvom satu nastave.
Kao i inače, učenici će prvi dan imati tri sata nastave s razrednicima, te vas podsjećamo da uzmu sa sobom školske torbe kako bi mogli preuzeti materijale za rad.

KAKO ĆE IZGLEDATI ULAZAK UČENIKA U MATIČNU ŠKOLU? 
Kako bi se izbjegle gužve prilikom ulaska i izlaska u školu, učenici će koristiti dva paralelna ulaza u školu. Dolaskom ispred škole, učenici trećih, četvrtih, sedmih i osmih razreda koristit će lijevi ulaz u školu, dok će učenici prvih, drugih, petih i šestih razreda koristiti desni ulaz u školu.

GLAVNI ULAZ U MATIČNU ŠKOLU

Lijevi ulaz: treći, četvrti, sedmi i osmi razredi

Desni ulaz: prvi, drugi, peti i šesti razred

KAKO ĆE IZGLEDATI ULAZAK UČENIKA U PODRUČNE ŠKOLE?

U PŠ Bernard M. Luketich Zagorje roditelji i učenici će na prvi dan nastave doći u školsko dvorište, odakle će ih razrednici uvoditi u školu prema unaprijed određenom rasporedu te im dati upute za ostale radne dane. U PRO Desmerice, Turkovići i Hreljin roditelji s učenicima također će doći ispred škole te pričekati poziv učiteljica kako bi ušli u školu.

KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVNI SAT?

Satovi će trajati 45 minuta, nakon čega slijedi pauza za provjetravanje i dezinfekciju prostorije. Kao i inače, tijekom odmora će dežurni učitelji boraviti na hodnicima, dok će predmetni nastavnici boraviti s učenicima u razredima kako bi bili sigurni da se provode potrebne mjere zaštite, ali i kako bi bili na raspolaganju učenicima ako im iz bilo kojeg razloga zatreba pomoć.

SMIJU LI RODiTELJI ULAZITI U ŠKOLU BEZ NAJAVE?

S obzirom na trenutnu situaciju, molimo sve roditelje da svoj dolazak u školu unaprijed najave. Dovoljno je telefonski kontaktirati razrednika kako biste dobili sve potrebne informacije te kako biste dogovorili dolazak u školu ako je to potrebno. informacije također možete zatražiti telefonski u Tajništvu škole (047 811 188) ili u Pedagoškoj službi (047 811 167) kako biste izbjegli osobni dolazak u školu.

KAKAV JE POSTUPAK U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU?
Ukoliko tijekom nastavnog dana bilo koji od učenika pokaže simptome zaraze, učenik će u odvojenoj prostoriji, a u pratnji jednog zaposlenika škole, pričekati dolazak roditelja. Nakon toga, škola će slijediti upute koje će dobiti od epidemiologa.

ODRŽAVA LI SE SVA NASTAVA U ŠKOLI ILI ĆE SE ODREĐENI PREDMETI SLUŠATI ONLINE?

Većinu nastave učenici će imati u školi, uz izuzetak nastave Njemačkog jezika u matičnoj školi. Nastava Njemačkog jezika u višim razredima održavat će se online (prema uputama koje će učenici dobiti od predmetne nastavnice), dok će se u četvrtom razredu nastava Njemačkog jezika održavati po principu 1+1, što znači da će svaki razred imati jedan sat nastave u školi i jedan sat online nastave tjedno.

Dopunska i dodatna nastava održavat će se u dogovoru s predmetnim nastavnicima nakon što se oformi konačna verzija rasporeda sati.

KAKO ĆE SE ODRŽAVATI NASTAVA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE?

Nastava TZK-a održavat će se prema rasporedu koji će učenici dobiti od razrednika. Tijekom nastave TZK-a učenici neće nositi zaštitne maske, a aktivnosti na satu bit će prilagođene trenutnoj situaciji. Jedina promjena sastojat će se od toga da se učenici više neće dijeliti unutar razreda niti imati nastavu TZK-a s drugim razrednim odjelima. Tako će nastavnik Marin Pavković održavati nastavu za učenike petih i osmih razreda, dok će nastavnica Tea Pavić održavati nastavu za učenike šestih i sedmih razreda.

HOĆE LI AUTOBUSNE LINIJE VOZITI REDOVITO?

Učenici koji putuju autobusom u školu i dalje će koristiti usluge prijevoza. Kao i inače, vozni red bit će objavljen na stranicama škole. Svi učenici koji dolaze u školu autobusom dužni su tijekom vožnje nositi zaštitne maske, bez obzira koji razred pohađaju.

HOĆE LI SE U NIŽIM RAZREDIMA ODRŽAVATI NASTAVA ENGLESKOG JEZiKA TE IZBORNIH PREDMETA?

Nastava iz navedenih predmeta će se normalno održavati u razredima u kojima djeca i inače borave tijekom dana. Učiteljice koje dolaze održavati nastavu Engleskog jezika i izbornih predmeta nosit će zaštitne maske tijekom održavanja nastave.

TKO SVE MORA NOSITI ZAŠTITNU MASKU U ŠKOLI?

Tijekom boravka u zajedničkim prostorijama (hodnik, WC…) zaštitnu masku moraju nositi svi učenici i zaposlenici. Učenici nižih razreda ne moraju nositi maske tijekom nastave, kao ni učiteljice razredne nastave. U višim razredima maske su obvezne za učenike i nastavnike i tijekom održavanja nastave.

Još jednom napominjemo da je ulazak trećih osoba u školi moguć samo uz prethodnu najavu i dogovor.

HOĆE LI SE NASTAVA ODRŽAVATI U JEDNOJ ILI U DVIJE SMJENE?

Nastava će se održavati u dvije smjene, i to prema rasporedu koji se nalazi u prilogu
E-TWINNING

 
E -ŠKOLE

 
UPIS U PRVI RAZRED OŠ 2021./2022.

VIŠE INFORMACIJA NA

WEB STRANICI

 
UPIS U PRVIN RAZRED OŠ 2021./2022.
 
BROŠURA O POTRESU

 
PRAVILNICI
 
UPISI U SREDNJU 2020.
 
UPISI U PRVI RAZRED 2020./2021.

Poštovani roditelji svi postupci oko upisa u prvi razred su odgođeni do daljnjeg dok ne dođe službena Uputa MZO

TERMINI ZA PREDBILJEŽBE ZA UPIS U PRVI RAZRED

26.2 (srijeda) 9:00-13:00
27.2 (četvrtak) 13:00-17:00
28.2 (petak) 9:00-13:00

 
SIGURNOST NA INTERNETU

Zaštita sigurnosti djece na internetu i
u svijetu 
mrežnih tehnologija .

https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504

Video  "Kako zaštitit djecu na internetu":

https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss.

RIJEŠI ANKETU

 

 

 

 
ŠKOLA ZA ŽIVOT

PITANJA I ODGOVORI U VEZI "ŠKOLE ZA ŽIVOT"

RIJEŠI ANKETU

 

 
TEHNIČKA PODRŠKA

 
E-DNEVNIK
 
KALENDAR 2019./2020.

 
WEB STRANICA 3.A

 
WEB STRANICA 4.B

 
4.A WEB STRANICA

 
WEB STRANICA 2.A

 
UPISI U SREDNJU 2019./2020
 
NAŠE PREDSTAVE
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 12. 2010.

Ukupno: 303886
Ovaj mjesec: 1255
Danas: 8
 
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Anketa
Kod kuće imam više od jednog računala? 
FACEBOOK

 
INSTRAGRAM PROFIL

 
INFORMATIKA

 
CODE WEEK EU

 
BROŠURA

 

 
OSNOVNE ŠKOLE

   

 

 

 
ČASOPISI

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Prva osnovna škola Ogulin / Bolnička ulica 11, HR-47300 Ogulin / os-prva-ogulin.skole.hr / ured@os-prva-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju