preskoči na sadržaj

Prva osnovna škola Ogulin

 > Naslovnica
vijesti

HVALA TI, HVALA, IVANO ZA BAJKE PREKRASAN DAR

Autor: Ivana Kurelac, 19. 4. 2021. 21:10

Na prvom likovno-literarnom natječaju za učenike osnovnih škola "Hvala ti, hvala, Ivano, za bajke prekrasan dar" sudjelovalo je ukupno 167 učenika i 54 mentora iz cijele Hrvatske, a naš učenik 7.b razreda Nikola Kovačević je u starijoj kategoriji učenika osvojio odlično treće mjesto izradivši od žice prekrasnog zmaja!

Čestitamo Nikoli i mentorici Ivani Salopek Turina! 🎉🎉

[više]

OBAVIJEST ZA ŠKOLSKU KUHINJU

Autor: Ivana Kurelac, 12. 4. 2021. 13:14

[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE

Autor: Ivana Kurelac, 9. 4. 2021. 11:37

 

Županijski stožer civilne zaštite donio je odluku o izvođenju nastave od 12. travnja prema kojoj će učenici razredne nastave nastavu pohađati uživo (u školi) dok će učenici u predmetnoj nastavi nastavu pohađati po Modelu C, odnosno na daljinu.

Ova odluka stupa na snagu 12. travnja te vrijedi do 25. travnja 2021. godine.

[više]

ČESTITKA ZA USKRS UČENIKA 5.C i RAZREDNICE DEJANE OGRIZOVIĆ

Autor: Ivana Kurelac, 5. 4. 2021. 12:15

[više]

ČESTITKA

Autor: Valentina Blašković, 2. 4. 2021. 23:46

[više]

PUBLIKACIJE O MEDIJSKOJ PISMENOSTI

Autor: Valentina Blašković, 2. 4. 2021. 23:30

Povodom 4. Dana medijske pismenosti, koji će se održati od 19. do 25. travnja 2021., Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku poslali su pakete publikacija o medijskoj pismenosti na adresu naše škole nakon iskazivanja interesa za istim. 
Radi se o knjižicama za roditelje i skrbnike “Djeca i mediji” a riječ je o sažetom vodiču za korištenje medija u obitelji, koji roditeljima i skrbnicima skreće pažnju na ključne teme za razmišljanje i nudi pitanja i prijedloge za razgovor s djecom, kao i poveznice za daljnje istraživanje, ili pak traženje pomoći. 
Druga publikacija je “Slikovnica o medijima – medijska pismenost za najmlađe” prva je hrvatska slikovnica o medijskoj pismenosti, namijenjena djeci, roditeljima, skrbnicima, odgojiteljima i učiteljima. Uz ovu slikovnicu djeca kroz igru i istraživanje mogu savladati jednu od prvih lekcija medijske pismenosti, onu o razlici između svijeta medija i stvarnog svijeta.
Budući da je 2021. proglašena Godinom čitanja, među ostalim s ciljem razvoja čitalačke pismenosti i poticanja čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, nadamo se da će ove dobivene publikacije potaknuti djecu na čitanje i na kritičko promišljanje o onome što čitaju, ali i gledaju i slušaju u različitim medijima.

[više]

SURADNJA SA ZAVIČAJNIM MUZEJOM OGULIN

Autor: Valentina Blašković, 2. 4. 2021. 23:28

Naša škola je donirala Zavičajnom muzeju Ogulin vrijedan prilog od 22 izdanja našeg školskog lista "Klek". Navedena izdanja značajno će doprinijeti misiji Muzeja u prikupljanju građe, dokumentacije i drugih podataka o Ogulinu koje pohranjuju u muzejsku arhivu. Rukopisni zapisi iz 1912. godine pohranjeni u Zavičajnom muzeju Ogulin poslužili su u pripremanju naslovnih korica 64. izdanja našeg školskog lista za 2020. godinu kojemu je tema bila "riječ materinska". Zahvaljujemo se Zavičajnom muzeju na odličnoj suradnji!

[više]

VIJEĆE RODITELJA - PARTNER U RAZVOJU ŠKOLE

Autor: Ivana Kurelac, 26. 3. 2021. 09:58

Vijeće roditelja je tijelo u kojem sudjeluju roditelji učenika škole. Ustrojava se na početku školske godine, kada roditelji učenika svakog razrednog odjela biraju između sebe svog predstavnika.

Članovi Vijeća roditelja biraju između sebe predsjednika i zamjenika predsjednika. Također, članovi Vijeća roditelja predlažu svog člana u Školski odbor.

Vijeće roditelja daje mišljenje o prijedlogu Školskog kurikuluma, Godišnjeg plana i programa rada, raspravlja o izvješćima ravnatelja o realizaciji Školskog kurikuluma, Godišnjeg plana i programa rada škole, razmatra pritužbe roditelja u svezi s odgojno-obrazovnim radom, predlaže mjere za unapređenje obrazovnog rada, predlaže svog ĉlana Školskog odbora te obavlja i druge poslove u skladu sa statutom škole.

Uloga Vijeća roditelja je izuzetno važna. Roditelji kroz partnerski odnos sa djelatnicima škole rade u cilju ostvarivanja ishoda odgoja i obrazovanja i povezivanja škole s društvenom sredinom. Zajednički trud rezultirat će kvalitetnim radom škole u interesu naše djece. Zato Vas pozivamo da se redovito odazivate na sastanke i aktivno uključite u rad Vijeća roditelja. 

Zvonko Ranogajec, ravnatelj

[više]

GRČKA MITOLOGIJA NA SATU HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Ivana Kurelac, 25. 3. 2021. 13:31

Na satu Hrvatskog jezika učenici 7.c razreda zajedno s nastavnicom Teom Salopek Belina organizirali su projektni sat Stara Grčka. Učenici su prethodno istraživali grčku mitologiju, prikupljali informacije te oblikovali uratke. Rezultate istraživanja učenici su na nastavnom satu prikazivali željenim prezentacijskim oblikom.
Učenici su se zabavili te proširili svoja znanja o grčkim mitovima o bogovima i herojima, kao i o svevremenskim pojmovima koji leže na temeljima grčke mitologije. Pored grčke mitologije učenici su istraživali i mitove svoga grada te sve još jednom podsjetili na ljepote Ogulina i njegove okolice.
Sedmaši su na taj način s lakoćom i radošću usvojili nove književne pojmove: mit te mitske likove.
Ostale fotografija pogledajte pod VIŠE.
[više]

UČENICI 3.A POMAŽU UČENICIMA IZ SISKA

Autor: Ivana Kurelac, 24. 3. 2021. 13:36

U petak su učenici 3.a razreda pripremiili i poslali pakete učenicima 4. razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Sisku.
Učenici ova dva razreda spojili su se i upoznali preko Facebook grupe "Učitelji za učitelje Petrinje".
Bravo za 3.a; lijepo je željeti i moći pomoći!
[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Ivana Kurelac, 24. 3. 2021. 12:59

Odlične vijesti stižu sa županijskog natjecanja iz Engleskoga jezika!
Adam Sušanj (8.c) i Stela Žanić (8.b) osvojili su prvo i drugo mjesto u kategoriji osmih razreda; čestitamo!
[više]

NOVA ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE OD 25.4.2021.

Autor: Ivana Kurelac, 23. 3. 2021. 21:32

 

Dragi roditelji i učenici, 

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave prema kojoj će učenici viših razreda od četvrtka, 25. ožujka, nastavu pratiti na daljinu.
Učenici nižih razreda osnovne škole i dalje će pohađati nastavu u školi, a detalje će roditeljima objasniti učiteljice svakog pojedinačnog razreda.
Ova odluka stupa na snagu 25. ožujka te će trajati do 11. travnja, odnosno do završetka proljetnog odmora učenika.

[više]

ZDRAV DORUČAK U 5.B

Autor: Ivana Kurelac, 23. 3. 2021. 12:56

Danas smo se zdravo hranili!
Na Satu razrednika učenici 5.b razreda zajedno s razrednikom Marinom Pavkovićem učili su kako napraviti zdravi doručak.
Kuhali su kašu, a od namirnica su koristili voće, orašaste plodove, bademovo mlijeko i slične zdrave sastojke. Također su razgovarali i o važnosti zdravog načina prehrane.
Bravo za petaše!
 
[više]

OBILJEŽILI SMO DAN DOWNOVOG SINDROMA

Autor: Ivana Kurelac, 22. 3. 2021. 17:32

Obilježavanju Svjetskog dana sindroma Down prvog dana proljeća, nošenjem šarenih rasparenih čarapa, pridružili su se i učenici 8.c razreda.
 
Šarenim čarapama želi se upozoriti na poteškoće osoba s Down sindromom i potaknuti poboljšanje njihovog položaja u društvu.
 
Osmaši, bravo!
[više]

PRODUŽENI BORAVAK DRUGIH RAZREDA - VIRTUALNI POSJET ZOOLOŠKOM VRTU

Autor: Ivana Kurelac, 22. 3. 2021. 17:19

S obzirom na okolnosti i nemogućnost izleta, produženi boravak i njihova učiteljica Sandra Rendulić u suradnji sa Zoološkim vrtom grada Zagreba, organizirali su virtualni posjet Zoološkom vrtu.
Zanimljivom radionicom Ptice oko nas utvrdili smo poznavanje godišnjih doba i upoznali raznolikost skupine ptica.
Hvala Zoološkom vrtu na zanimljivom i poučnom danu!
[više]

VIDEO 4.B - "MOJA TATA JE SUPER TATA"

Autor: Ivana Kurelac, 19. 3. 2021. 20:25

Povodom Dana očeva koji danas obilježavamo, naš 4.a i učiteljica Suzana Puškarić Žlimen složili su video čestitku svim tatama!
Sretan Dan očeva!

 

[više]

LIDRANO 2021 - dva rada predložena za državnu smotru

Autor: Ivana Kurelac, 19. 3. 2021. 08:37

Završila je i ovogodišnja županijska smotra Lidrano, prilagođena novim uvjetima u kojima svi radimo već godinu dana. Lidrano je podijeljen u dva dana natjecanja, prvi dan dramsko-scensko stvaralaštvo, a drugi dan literarno i novinarsko stvaralaštvo. Gradski susreti održani su na daljinu, ali županijski Lidrano za dramsko-scensko stvaralaštvo ipak je održan u Zorin domu u Karlovcu 16. ožujka.
U dramsko-scenskom stvaralaštvu ove godine nije bilo kategorije skupnog stvaralaštva, već samo pojedinačnog zbog okupljanja što manjeg broja sudionika. Iz istog razloga, odvojene su bile osnovne i srednje škole. U toj kategoriji natjecanja imali smo predstavnicu Emili Puškarić, 5.b razred koja je izvela monolog Priča kojoj je bilo dosadno. Njezin nastup bio je izvrstan i vrlo je lijepo predstavila našu školu, nažalost nije predložena za državno natjecanje, ali je pokazala veliki potencijal za daljnja natjecanja. Za nastup ju je pripremala mentorica Dejana Ogrizović.
Literarno i novinarsko stvaralaštvo održano je ipak na daljinu u srijedu 17. ožujka 2021. godine.
U kategoriji literarnog stvaralaštva imamo izvrsne rezultate jer je rad našeg učenika predložen za državnu smotru Lidrano. Učenik Karlo Luketić, 6. razred PŠ Bernarda M. Luketića, napisao je vrlo živopisnu pjesmu Drvarna na zavičajnom govoru kojom je vrlo lijepo predstavio svoj zavičaj, sebe i svoju mentoricu Andreju Popović.
Izvrsni rezultati tu ne prestaju, već se nastavljaju u kategoriji novinarskog stvaralaštva. Naš list Klek, koji ima dugu tradiciju, predložen je također za državno natjecanje. Urednica lista je učenica 6.b razreda Milena Zrnić, a voditeljica Nikolina Salopek Mihalić. List je oduševio županijsko povjerenstvo dobro odabranom temom broja "Riječ materinska", člancima u kojima se govori o riječima i zavičajnom govoru te zanimljivim putopisima.
U godini izazova i prilagodbi, uspjeli smo održati razinu kvalitete te nastaviti s dobrim uspjesima.
Svima koji su ove godine bili na natjecanju Lidrano čestitamo, posebne čestitke i puno sreće učenicima Mileni Zrnić i Karlu Luketiću te mentoricama Nikolini Salopek Mihalić i Andreji Popović, predloženima za državnu smotru!

 

[više]

Karlovačka županija je naručila izradu projektne dokumentacije za nadogradnju Prve osnovne škole Ogulin

Autor: Ivana Kurelac, 12. 3. 2021. 17:39

U cilju uvođenja jednosmjenskog rada 1. Osnovne škole Ogulin, Karlovačka županija je naručila izradu projektne dokumentacije za nadogradnju škole. Procijenjena vrijednost nadogradnje škole je 3,7 milijuna kuna.

izvor: ogulin.eu

[više]

Tko, što, gdje, kada i zašto? Kako?

Autor: slavica tripalo, 8. 3. 2021. 21:37

Što je to vijest? Kako znati je li istinita ili lažna? Kako dolazimo do vijesti i kako je napisati?

Na ta pitanja i još mnoga, odgovore je ponudila  osoba koja nas je posjetila ovih dana. Mihaela Milanović Poljak, novinarka je koja radi na Radio Ogulinu i pravi je stručnjak za pisanje vijesti.

U 4.b održala je predavanje na tu temu, gdje je učenicima putem primjera prokazala  kako nastaje vijest i koje su glavni elementi za pisanje dobre vijesti.

Vijest nije vijest ako se ne drži zlatnog pravila ili 5W+H (engleske kratice). Ona može biti napisana i u jednoj rečenici, treba biti jasna, razumljiva i aktualna. A najvažnije je kome se piše, tj. tko je čitatelj.

Učenici su čuli nekoliko različitih vijesti, a na pitanje što su zapamtili, na prvom mjestu je bila vijest vezana za školu i djecu.

Najveći problem današnjeg vremena je poplava lažnih vijesti u svim medijima.  Medijskoj pismenosti, a zbog svoga velikog utjecaja na mentalno zdravlje djece, treba posvetiti više pozornosti te je uvrstiti u  nastavu kroz sve nastavne predmete.

Na kraju sata, učenici su pokušali napisati vijest na temu pročitane lektire Emil i detektivi – Uspješno hvatanje lopova ili Budi novinar kao Erich Kästner.

(fotografije pod više)

 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE - 3.3.2021.

Autor: Ivana Kurelac, 5. 3. 2021. 12:10

U srijedu, 3.3.2021. godine u OŠ Turanj, Karlovac održano je ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE. Iz naše škole sudjelovalo je 4 učenika: Borna Poljak 5.a,  Milena Zrnić 6.b, Roko Stipetić 6. r (PŠ Bernarda M. Luketića) i Nikola Kovačević 7.b. 

Učenici su na županijskom natjecanju ostvarili sljedeće rezultate:

U kategoriji petih razreda – Digitalne kompetencije 5
Borna Poljak je osvojio 4. mjesto - mentor Ivana Kurelac
U kategoriji šestih razreda – Digitalne kompetencije 6 
Roko Stipetić je osvojio 5. mjesto - mentor Valentina Blašković, a Milena Zrnić  7. mjesto. - mentor Ivana Kurelac
U kategoriji sedmih razreda – Osnove informatike 7
Nikola Kovačević je osvojio 2. mjesto. - mentor Ivana Kurelac

U svakoj kategoriji natjecalo se po deset učenika.
Čestitamo učenicima i mentorima na  odličnim rezultatima.

[više]

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kurelac, 19. 2. 2021. 15:31

Dragi roditelji i učenici osmih razreda, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac pripremio je za vas brošuru "Kamo nakon osnovne škole".
Molim vas da pročitate i te da se informirate kako bi se
učenici na lakši način odlučili koji obrazovni program upisati nakon osnovne škole.

Brošura se nalazi pod VIŠE.

[više]

REZULTATI HUMANITARNE AKCIJE

Autor: Ivana Kurelac, 19. 2. 2021. 11:24

Učenici i djelatnici škole sakupili su u dobrotvornoj akciji za potrebe potresom uništene Srednje škole Glina preko 24 tisuće kuna.
Sretni smo i zadovoljni što se većina učenika i njihovih roditelja, kao i nastavnika i djelatnika škole, odazvalo na ovu akciju te smo sakupili priličnu svotu novca.
Uvijek je bolje davati nego primati, a dobro je da se djecu od malena uči da je humano pomagati onima u potrebi; time dobivaju neophodnu odgojnu dimenziju koja se danas ponegdje, na žalost, gubi.
Veliko hvala svima koji su odlučili sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji!
Zvonko Ranogajec, ravnatelj Prve osnovne škole
[više]

ŠTO SMO NAUČILI O BAJKAMA

Autor: Ivana Kurelac, 17. 2. 2021. 11:55

U Maloj čitaonici u 1.b razredu učenici sa učiteljicom Katarinom Juhas čitaju svaki tjedan i sudjeluju u eTwinning projektu "Uz čitanje riječi rastu".
Prvaši se vesele svakoj bajci ili priči, a sada već i lijepo čitaju:
U bajkama postoje stvarni i nestvarni likovi.
U mašti se leti na metli.
Bori se dobro i zlo.
Kuća se pravi od slatkiša.
Bundeva se pretvara u divna kola.
Vile rješavaju probleme.
Vuk je uvijek zao
.
Kliknite na sliku pa pogledajte kratki video.
 
[više]

PRODUŽENI BORAVAK PRVO MJESTO ZA SKUPNU MASKU

Autor: Ivana Kurelac, 17. 2. 2021. 11:50

Učenici produženog boravka 2.b naše škole zajedno sa svojom učiteljicom Julijanom Blažinom, šarenom i veselom maskom osvojili su prvo mjesto u kategoriji skupne maske na prvom Virtualnom dječjem maskenbalu. Isti je održan pod vodstvom Društva naša djeca Ogulin, a imali su veliku podršku publike koja je "nabacila" 382 like-a u samo jedan dan! Kao glavnu nagradu osvojili su slatku i zdravu nagradu, košaru punu voća. Veseli i zadovoljni zahvaljuju se svima na zasluženoj nagradi.
Video spot pogledajte na sljedećem linku - VIDEO
[više]

NASTAVA POD MASKAMA

Autor: Ivana Kurelac, 16. 2. 2021. 11:34

Učenici osmih razreda danas su na satu Hrvatskog jezika bili zaljubljeni pod maskama.
Uprizorili su drugi čin poznate Shakespearove drame Romeo i Julija i na trenutak se preselili u Veronu!
 
[više]

FAŠNIK U PRO OGULINSKI HRELJIN

Autor: Ivana Kurelac, 16. 2. 2021. 11:30

Danas je u drugom i trećem razredu u PRO Ogulinski Hreljin bilo jako veselo!
Učenici su s učiteljicom Ines Bertović obilježili fašnik uz pjesmu, ples i krafne koje im je donijela Lukina mama.
[više]

DONACIJA RAČUNALA - GRAD OGULIN

Autor: Ivana Kurelac, 15. 2. 2021. 11:28

Grad Ogulin našoj je školi donirao tri računala koja će nam pomoći u što boljem i kvalitetnijem provođenju nastave Informatike.
Računala su danas preuzeli naši nastavnici Informatike, Ivana Kurelac i Adnan Šatri.
[više]

ZA NAŠE MALE GENIJALCE

Autor: Valentina Blašković, 10. 2. 2021. 19:44

Hrvatska Elektroprivreda je i ove godine pokrenula akciju "Za naše male genijalce" s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti. Čak 27 osnovnih škola opremit će se u ovoj, šestoj po redu, akciji sa 100 novih računala u vrijednosti pola milijuna kuna.
Među nagrađenim školama nalazi se i naša Područna škola Bernard M. Luketich Zagorje. Maštovitim videom učenici šestog razreda s učiteljicom Informatike Valentinom Blašković osvojili su simpatije žirija i dobili tri računala koja su im danas i uručena.
Zahvaljujemo se HEP-u na donaciji i dodatnom opremanju naše škole računalnom opremom koju s nestrpljenjem čekamo isprobati!
 
[više]

OBILJEŽIT ĆEMO DAN SIGURNIJEG INTERNETA - "ZAJEDNO ZA BOLJI INTERNET"

Autor: Ivana Kurelac, 7. 2. 2021. 23:09

Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta! Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

Izvor: https://csi.hr/2021/01/25/obiljezavanje-dana-sigurnijeg-interneta-2021/

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta 09. veljače, naša škola će se također uključiti putem raznih radionica na satu informatike i sata razrednika od prvog do osmog razreda tijekom cijelog tjedna.

[više]

HUMANITARNA AKCIJA ZA SREDNJU ŠKOLU U GLINI

Autor: Ivana Kurelac, 6. 2. 2021. 17:37

Dragi roditelji,
prema odluci Karlovačke županije, koja je osnivač naše škole, organizirano je prikupljanje novčanih sredstava za Srednju školu Glina.
Srednja škola Glina teško je oštećena u potresu te ima crvenu naljepnicu, što znači da povratak u zgradu nije moguć.
Cilj humanitarne akcije je ostanak učenika, njihovih obitelji, ali i djelatnika škole, na području Gline. U skladu s tim, Upravni odjel za školstvo Karlovačke županije pozvao je škole s područja naše županije na sudjelovanje u ovoj akciji.
Svi zainteresirani roditelji i učenici svoju donaciju mogu predati učiteljicama i razrednicima do kraja ovog tjedna, odnosno do 12. veljače. Iznos donacija i sudjelovanje u akciji potpuno je dobrovoljno, a prikupljeni iznos bit će uplaćen na poseban račun koji je otvoren u svrhu provođenja ove humanitarne akcije.
[više]

MEĐUNARODNI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Autor: Ivana Kurelac, 5. 2. 2021. 15:15

I ove su godine 27. siječnja učenici osmog razreda s vjeroučiteljicom Gordanom Bertović u Područnoj školi Bernarda M. Luketića u Zagorje obilježili Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Uključili su se i u eTwinning projekt Žuta vrpca u kojem je sudjelovalo preko trideset učitelja i njihovih učenika iz osnovnih i srednjih škola.

Kako se u vrijeme obilježavanja održavala online nastava zadatke su odradili preko Teams i Zoom aplikacije.

Istraživačkim radom prikupljali su podatke o holokaustu, a upoznali su i lik Helge Waiss, češke umjetnice koja je preživjela holokaust.

Koristili su digitalni zadatak u alatu Genialy, a nakon završenog poučavanja i istraživanja izdojili važne podatke i u alatu Canva izradili plakat pod nazivom „Da se ne zaboravi“

Digitalni zadatak Genialy: 

https://view.genial.ly/6013a630a7a0a40daa41d65b/interactive-image-dnevnik

Poster

 

 

[više]

CLIL ROBOTIKA NA NJEMAČKOM JEZIKU

Autor: Ivana Kurelac, 4. 2. 2021. 17:33

Iako je ova nastavna godina puna izazova i nepredvidivih okolnosti, cijela novonastala situacija nije spriječila da se pet učenika naše područne škole Bernarda M. Luketicha okusi u nešto drugačijem natjecanju koje spaja znanje informatike i njemačkog jezika.
Na poziv našeg nastavnika Njemačkog jezika Daria Kostelića, nastavnice Andreja Vukelja i Valentina Blašković prihvatile su ulogu mentorica petorici učenika koji su radili na osmišljavanju uloge robota u 2050. godini te su pronalazili poveznicu tj. dodirnu točku između Hrvatske i Njemačke. Nastavnica Blašković pomno je pratila programiranje robota, a nastavnica Vukelja pazila je kako bi sve to jezično bilo dotjerano i profinjeno. Tako su učenici naše škole sudjelovali na natjecanju u timu s učenicima Gimnazije i strukovne škole Bernarda Frankopana, gdje su mentori učenicima bili nastavnici Dario Kostelić i Ivana Brozović.
S obzirom na epidemiološku situaciju, natjecanje je provedeno online, a naši učenici pokazali su kreativnost te zavidno poznavanje programiranja, robotike i njemačkog jezika. Naš tim (Prva osnovna škola i Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana) osvojio je sjajno 3. mjesto, a u kategoriji osnovnih škola naša škola osvojila je drugo mjesto. Zadatak koji su učenici izvršavali osmislili su Gerald Hühner, Bojan Grba, Dragan Sabljak te Sunčica Sabljak, a sve to pod pokroviteljstvom istaknutih institucija (DoxaKey, AZOO, Zaklada „Znanje na djelu“, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora te Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika).
Čestitamo svih učenicima i nastavnicima na velikom uspjehu te, prije svega, na volji i trudu koji ste pokazali u ovo "novo normalno“ vrijeme!
[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE OD 1.02.2021. - povratak u školske klupe

Autor: Ivana Kurelac, 28. 1. 2021. 10:15

Dragi učenici obavještavmo vas da je odlukom Stožera civilne zaštite Karlovačke županije odlučeno da se od ponedjeljka 1.2.2021. svi učenici u Karlovačkoj županiji od 1. do 8 razreda  vraćaju u svoje školske klupe. 

Veselimo se ponovnom susretu.

 

[više]

OBAVIJEST ZA PLAĆANJE ŠKOLSKE KUHINJE

Autor: Ivana Kurelac, 28. 1. 2021. 10:10

Poštovani roditelji učenika 1. - 4. razreda, 

budući da programska aplikacija za izdavanje računa - uplatnica za školsku kuhinju ne dozvoljava pojedinačni ispis, nismo u mogućnosti izdati račune - uplatnice za siječanj. Iznos od 50,00 kn troška školske kuhinje za siječanj dodat će se iznosu troška za veljaču jer se nadamo da će se u veljači svi učenici vratiti u školu.

Hvala na razumijevanju.

Uprava Prve osnovne škole Ogulin

[više]

OBAVIJEST ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

Autor: Ivana Kurelac, 25. 1. 2021. 13:18

Upisi u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022.

Upravni odjel za školstvo u Karlovačkoj županiji na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18 i 98/19) i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN br. 67/14 i 63/20), donosi  Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022. na području Karlovačke županije.

Obavještavaju se roditelji odnosno staratelji da su upisu u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021/22. obavezna pristupiti djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine i djeca kojoj je odgođen upis u prvi razred osnovne škole u prošloj školskoj godini.

Postupak predbilježbi provodit će se sukladno s Planom upisa prema utvrđenim upisnim područjima, a uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

U skladu sa zakonskim odredbama utvrđeni su popisi djece obveznika upisa u prvi razred u školskoj godini 2021/22. te će roditeljima od strane škole biti upućeni pozivi u kojima je naznačeno točno vrijeme i mjesto održavanja predbilježbe i liječničkog pregleda, a koje je prethodno usklađeno sa Službom školske medicine Zavoda za javno zdravstvo.

U slučaju zahtjeva za prijevremeni upis djece ili za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole, roditelji ili staratelji upućuju zahtjev Upravnom odjelu za školstvo u Karlovačkoj županiji najkasnije do 31. ožujka 2021. godine na Obrascima 6:
ZAHTJEV ZA PRIJEVREMENI UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE
ZAHTJEV ZA PRIVREMENO OSLOBAĐANJE OD UPISA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Za sve ostale informacije roditelji se mogu obratiti školi kojoj dijete pripada prema upisnom području, nadležnom školskom liječniku u zdravstvenoj ustanovi ili Upravnom odjelu za školstvo u Karlovačkoj županiji. 

VIŠE NA WEB STRANICI 

[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE OD 25.1.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kurelac, 22. 1. 2021. 12:38

Ovom se odlukom, u okviru početka drugog polugodišta škotske godine 2020./2021., a sukladno preporukama institucija nacionalne razine, utvrđuje način izvođenja nastave u školama na području Karlovačke županije kako slijedi:

  1. Učenici nižih razreda (1—4.) osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola

(maturanti), nastavu pohađaju prema Modelu A: nastava u školi, uvodno navedenih Modela i preporuka.

  1. Ostali učenici srednjih i osnovnih škola nastavu pohađaju prema Modelu C: nastava na daljinu.

Učenici Glazbene škole Karlovac, sukladno specifičnostima nastavnog procesa, nastavu pohađaju na dosadašnji način (individualna nastava).

U privitku se nalazi odluka o izvođenju nastave.

[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE OD 18.1.2021.

Autor: Ivana Kurelac, 17. 1. 2021. 15:48

 

Dragi roditelji i učenici, 

prema odluci MZO i uputama koje smo dobili od Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, nastava u drugom polugodištu odvijat će se na sljedeći način:

➡️ za učenike nižih razreda osnovne škole nastava će se odvijati u prostorijama škole u matičnoj školi te svim područnim školama.

➡️ za učenike viših razreda osnovne škole nastava će se do daljnjega odvijati na daljinu. Sve upute oko održavanja nastave učenici će dobiti od razrednika i predmetnih nastavnika putem platforme Teams.

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 18. siječnja.

[više]

HUMANITARNA AKCIJA DND OGULIN "DJECA ZA DJECU"

Autor: Ivana Kurelac, 12. 1. 2021. 10:04

[više]

NA POČETKU DRUGOG POLUGODIŠTA UČENIKE ĆE DOČEKATI LJEPŠE UČIONICE I HODNICI

Autor: Ivana Kurelac, 12. 1. 2021. 09:50

U školi preko zimskih praznika sve vrvi od poslova, parketi se bruse i lakiraju, u hodnicima se skidaju vinas pločice i pripremaju se za novu epoksidnu podlogu.

[više]

ČESTITKA

Autor: Ivana Kurelac, 1. 1. 2021. 10:50

Želimo sretnu i uspješnu novu 2021. godinu

svim djelatnicima i učenicima naše škole kao i njihovim bližnjima. Sa željom da nam ova nova godina bude ispunjena zdravljem, srećom i blagostanjem.

Pogledajte video učenika 4.b ZIMSKA BAJKA sa prekrasnim kućicama koje su izradili učenici sa učiteljicom Slavicom Tripalo.

 

 

[više]

HUMANITARNA AKCIJA - POMOĆ OBITELJIMA PETRINJE I SISKA

Autor: Ivana Kurelac, 31. 12. 2020. 10:42

Sindikalna podružnica Sindikata hrvatskih učitelja Prve osnovne škole uključila se u pomoć obiteljima Petrinje i Siska pogođenih potresom.
Na prijedlog sindikalnog povjerenika, članovi sindikata su jednoglasno prihvatili odluku da se na račun Hrvatskog Crvenog križa uplati donacija u iznosu od 1000 kn.
 
 
 
 
[više]

BOŽIĆNA KUHARICA UČENIKA PRODUŽENOG BORAVKA PRVIH RAZREDA

Autor: Ivana Kurelac, 29. 12. 2020. 10:33

Učenici produženog boravka i njihova učiteljica Sandra Rendulić odlučili su ove godine razveseliti roditelje zanimljivim poklonom: božićnom kuharicom.
Donosimo vam nekoliko fotografija ove zaista preslatke kuharice, a djeci i učiteljici šaljemo pohvale za ovu originalnu ideju.

 Sretne i vesele blagdane žele vam učenici produženog boravka i učiteljica Sandra!

[više]

MINECRAFT NATJECANJE - "BOŽIĆNA TRŽNICA"

Autor: Ivana Kurelac, 28. 12. 2020. 14:47

Tijekom prosinca 180 učitelja hrvatskih osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je u edukaciji putem webinara na kojima su naučili kako koristiti Minecraft: Education Edition u pripremi lekcija za svoj predmet te učenike potaknuti da uče na kreativniji način. Učenje je završilo natjecanjem Minecraft: Christmas challenge 2020., u kojem su mogli sudjelovati svi učitelji - sudionici webinara te učenici njihovih razreda.

U osnovnoškolskoj  skupini učitelja koji su prošli edukaciju bila je i vjeroučiteljica Gordana Bertović koja je u božićni izazov gradnje svijeta, uključila učenike izvannastavne skupine naše škole. U ovu su skupinu uključeni učenici 5.- 8. razreda Područne škole Bernarda M. Luketića iz Zagorja i učenici 7. c razreda matične škole. Natjecanje pod nazivom „Božićna tržnica“ održalo se od 16. do 20. prosinca 2020. god.  U ovom natjecanju učenici su sa svojim  učiteljima, mentorima  trebali izgraditi svoju „Božićnu tržnicu“ i svijet u kojem su mogli prikazati blagdanske prizore i božićne ukrase. Učenici su u gradnju trebali uključiti i jedan od alata za komuniciranje koji su na raspolaganju u igri te putem tih alata napisati što žele za Božić. Procjenjivala se kreativnost, originalnost, kompleksnost, pažnja prema detaljima te poštivanje uputa o temi i alat za komuniciranje.

Ovo natjecanje bilo im je veliki izazov, iako su imali puno tehničkih poteškoća, ipak nisu odustajali, zajedno su izgradili svoj čarobni božićni svijet prepun detalja s kojim su se predstavili na natjecanju. Iako je trebalo odvojiti puno vremena za gradnju i usputno učiti, svi su se trudili kako bi i naša škola postala dio ove Minecraft priče!

Pogledajte video

Vjeroučiteljica Gordana Bertović

 

[više]

ODIGRALI SMO TAJNOG PRIJATELJA

Autor: Ivana Kurelac, 27. 12. 2020. 10:20

Kao i svake godine, ali ovaj put pod maskama, u školi smo prije odlaska na zimske praznike organizirali igru Tajnog prijatelja. Nakon što su ju razrednici odigrali sa svojim učenicima, red je došao i na darivanje u zbornici.
Pod više pogledajte ostale slike.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[više]

VIDEO ČESTITKA UČENIKA PRODUŽENOG BORAVKA 2.B RAZREDA

Autor: Ivana Kurelac, 25. 12. 2020. 20:16

Učenici produženog boravka 2.b razreda naše škole, zajedno sa svojom učiteljicom Julijanom Blažinom, priredili su nam posebnu božićnu čestitku pod maskama. 
Inspiraciju su pronašli u maskama koje nam svima predstavljaju neku vrstu opterećenja, no oni su našli način kako da nam ove blagdane zažele sve najbolje. 

Pogledajte video

 

 

 

[više]

ČESTITKA

Autor: Ivana Kurelac, 23. 12. 2020. 09:08

SVIM DJELATNICIMA I UČENICIMA NAŠE ŠKOLE ŽELIMO 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

[više]

OD STARIH POLOMLJENIH PASTELA DO JEDINSTVENIH BOŽIĆNIH UKRASA

Autor: Ivana Kurelac, 22. 12. 2020. 08:56

U sklopu natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost učenici 8.b pod vodstvom profesorice Željke Magdić su od starih pastela napravili  jedinstvene božićne ukrase, od upotrijebljenih plastičnih vrećica omot kojim su svoje ukrase omotali, a zatim ih poklonili njima dragoj osobi. O cijelom procesu više možete pogledati u priloženom videu koji su sami snimili i montirali. Kliknte na sliku.
 
[više]

UČENICI ŠESTIH RAZREDA SUDJELOVALI U PROJEKTU "ŠTITI VODU ZA GLOBALNU SLOBODU"

Autor: Ivana Kurelac, 21. 12. 2020. 08:38

Učenici šestih razreda su na satu prirode pod vodstvom učiteljice Željke Magdić u sklopu projekta „Štiti vodu za globalnu slobodu“ istražili  odakle dolazi voda u njihove slavine, koliko vode svakodnevno koriste, imamo li je dovoljno za svoje potrebe i čime bi mogli ugroziti njenu čistoću. Osvijestili su da njima drago jezero Sabljaci u kojem ljeti uživaju kupajući se, ujedno je i dom brojnih biljnih i životinjskih vrsta, koje su odlučili i prikazati modelima. Zaključak se sam nametnuo – možda jesmo vrsta koja ima najveći utjecaj, ali upravo zbog toga imamo i najveću odgovornost da štitimo sve ostale vrste! Za vrste direktno vezane uz vodu, to bi značilo čuvati njihovo stanište, s kojim se povezujemo svaki puta kad posegnemo za čašom vode.

Željka Magdić

Za više slika pogledajte pod VIŠE

[više]

ODRŽAVANJE NASTAVE NA DALJINU

Autor: Ivana Kurelac, 16. 12. 2020. 21:45

Odlukom Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, nastava u svim razrednim odjelima Prve osnovne škole će se od 21. do 23. prosinca održavati na daljinu, a učenici će do kraja tjedna dobiti detaljne upute o načinu rada od svojih nastavnika.
[više]

PODRUČNA ŠKOLA BERNARDA M. LUKETIĆA OD 14.12. DO 18.12. ODRŽAVAT ĆE NASTAVU ONLINE

Autor: Ivana Kurelac, 12. 12. 2020. 18:11

Nakon najnovijih informacija o pozitivnim učiteljima i učenicima u Područnoj školi Bernarda M. Luketića ravnatelj je uputio zahtjev ŽŠCZ Karlovačke županije za održavanje nastave na daljinu te je zahtjev usvojen. 

Dakle PŠ Bernarda M. Luketića će idući tjedan dana, od 14.12. 2020. do 18.12. 2020. nastavu održavati na daljinu - online. 

 

[više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE U RAZREDNOJ NASTAVI -OBAVEZNO NOŠENJE MASKI

Autor: Ivana Kurelac, 8. 12. 2020. 14:35

Poštovani roditelji,
s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u gradu, a u cilju zaštite naših učenika, 𝐝𝐨𝐧𝐞𝐬𝐞𝐧𝐚 𝐣𝐞 𝐨𝐝𝐥𝐮𝐤𝐚 𝐝𝐚 𝐣𝐞 𝐨𝐝 𝐬𝐮𝐭𝐫𝐚, 𝟗. 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐢𝐧𝐜𝐚, 𝐧𝐨𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐳𝐚𝐬̌𝐭𝐢𝐭𝐧𝐢𝐡 𝐦𝐚𝐬𝐤𝐢 𝐨𝐛𝐯𝐞𝐳𝐧𝐨 𝐢 𝐳𝐚 𝐮𝐜̌𝐞𝐧𝐢𝐤𝐞 𝐮 𝐫𝐚𝐳𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐣 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢.
Nadamo se da ćemo ovom mjerom opreza spriječiti širenje zaraze i pružiti dodatnu zaštitu našim učenicima, ali i njihovim obiteljima te djelatnicima škole.
Također, 𝐣𝐨𝐬̌ 𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨𝐦 𝐩𝐨𝐝𝐬𝐣𝐞𝐜́𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐨𝐛𝐯𝐞𝐳𝐮 𝐦𝐣𝐞𝐫𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚 𝐮 𝐬̌𝐤𝐨𝐥𝐮.
U slučaju pojave simptoma zaraze, molimo vas da dijete ne pohađa nastavu zbog svoje sigurnosti i sigurnosti drugih.
Trenutna situacija uistinu je izazov i nije jednostavna ni za koga , a pogotovo za naše najmlađe, pa zbog toga zahvaljujemo našim učenicima i njihovim roditeljima na odgovornosti i poštivanju epidemioloških mjera.
Hvala!
[više]

U UČIONICAMA PRVIH RAZREDA BILO JE JAKO VESELO I MEDENO!

Autor: Ivana Kurelac, 8. 12. 2020. 13:20

U ponedjeljak 7. 12.  prvašići su obilježili  „Školski medni dan” povodom Dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. U goste nam je došao pčelar David Fabijan, tata  našeg prijatelja Roka.

 

Naučili smo da ti mali  žuto-crni kukci imaju svoju obitelj. Matica je majka svim pčelama. Najviše je pčela koje rade sve poslove. To su pčelice radilice. One malobrojne,  su mužjaci (trutovi).

Pčele vole livade pune cvijeća. Skupljaju sok sa cvijeta koji se zove nektar. Kad skupe dovoljno nektara, nose ga u svoju kuću, koja se zove košnica. Tada nektar postaje med. U košnici se nalaze male posude u koje pčele skupljaju med. Te se posudice zovu saće. Pčelar vadi saće iz košnica i vrca med u teglice. Svaka pčelica tijekom svog života proizvede jednu malu žličicu meda.

Dobrobit meda za zdravlje je:  prirodni je šećer, izvor vitamina i minerala- energije.

Ima ljekovita svojstva: jača imunitet, pomaže kod kašalja, poboljšava pamćenje,  liječi rane…

 

Nakon novih spoznaja o pčelama i pčelarstvu svaki učenik je dobio staklenku meda koje je proizveo OPG Tkalac, a osiguralo Ministarstvo poljoprivrede.

Pogledajte VIŠE

[više]

UČENICI 4.A UŽIVALI U IGRAMA NA SNIJEGU

Autor: Ivana Kurelac, 8. 12. 2020. 11:05

Učenici 4.a su sa svojom učiteljicom Suzanom Puškarić Žlimen iskoristili priliku i uživali u snijegu!

Pogledajte video.

[više]

POKLONI SV. NIKOLE

Autor: Ivana Kurelac, 7. 12. 2020. 21:59

PŠ Bernarda M. Luketića Zagorje posjetio je sv. Nikola i razveselio sve učenike naše škole. Jedan slatki paket stigao je u njihove ruke zahvaljujući organizaciji DND Ogulin, a drugi paketić sv. Nikola je ostavio kod župnika Ivice Miloša koji ih je dostavio u školu. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su zaslužni za osmijeh na licu naših učenika!
.
[više]

BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Autor: Ivana Kurelac, 6. 12. 2020. 22:07

Danas obilježavamo blagdan Sv. Nikole, a ove godine je slatke pakete za naše učenike nižih razreda organiziralo Društvo naša djeca Ogulin.
Sponzori ove slatke akcije su DND Ogulin, Grad Ogulin i gradonačelnik Dalibor Domitrović te im se ovim putem zahvaljujemo!

 

[više]

REZULTATI SA OVOGODIŠNJEG NATJECANJA DABAR

Autor: Ivana Kurelac, 2. 12. 2020. 17:22

I ove godine  veliki broj naših učenika u razrednoj i predmetnoj nastavi sudjelovali su u rješavanju logičkih zadataka Dabar.

Učenici koji su osvojili Zlatnu diplomu te pripadaju u 10% najboljih od ukupnog broja sudionika po određenim razinama su:

  1. Razina MILIDABAR – učenici 3. i 4. razreda – Franka Petrušić (4.b) i Gabrijel Teo Kaurić (4.b)
  2. Razina KILODABAR – učenici 5. i 6. razreda – Borna Poljak (5.a), Emili Puškarić (5.b), Robert Ribić (6.b) i Jelena Vujnović (6.b)
  3. Razina MEGADABAR – učenici 7. i 8. razreda – Nikola Kovačević (7.b), Nika Gašparović (7.b) i Lara Brozović (7-r. PŠ Bernarda M.L.)

Čestitamo učenicima!

Pogledajte video čestitku učenika 4. razreda Prve osnovne škole koju su napravili na satu informatike povodom 5. obljetnice održavanja natjecanja DABAR.

https://vimeo.com/483568202

[više]

REKLAMNI VIDEO SPOT KOJIM SE PROMOVIRA SPORT U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Autor: Ivana Kurelac, 1. 12. 2020. 17:49

Pogledajte  promidžbene video materijale, odnosno promidžbeni video spot „Uđi u igru“ i edukativni animirani film „Europski tjedan sporta“ vezane uz aktivno bavljenje tjelesnom aktivnošću za najmlađe u svakodnevnom životu.

[više]

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kurelac, 28. 11. 2020. 21:21

 Web portal na kojem možeš pronaći informacije i savjete potrebne za izbor zanimanja, škole i studija, informacije o slobodnim radnim mjestima, vještinama koje su potrebne za traženje posla i brojne druge informacije koje mogu pridonijeti lakšem upravljanju karijerom je  e-Usmjeravanje

Više informacija o tome Kako nakon osnovne škole pogledajte u prezentaciji koja je dodana kao prilog.

 

 

 

 

[više]

VIRTUALNI IZLET NA AZURNU OBALU

Autor: Ivana Kurelac, 24. 11. 2020. 22:15

[više]

OBILJEŽILI SMO SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I DOMOVINSKOG RATA

Autor: Ivana Kurelac, 18. 11. 2020. 11:07

Na današnji dan, 18. studenog, sjećamo se ratnih stradanja u Vukovaru i Škabrnji, ali i svih žrtava Domovinskog rata.
Još 1999. godine je Hrvatski sabor ovaj datum proglasio spomendanom, a uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, na isti datum obilježava se i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Od ove godine, odlukom Sabora, ovaj dan je i državni praznik. Tijekom nastave ovaj tjedan naši su učenici, između ostaloga, naučili više o zbivanjima iz 1991. godine te su kroz niz aktivnosti pokazali kako su odlučili obilježiti ovaj dan. U nastavku donosimo video koji su nam pripremili učenici 4.a razreda.
Likovni radovi učenika osmih razreda.
 
[više]

NATJECANJE DABAR 2020. OD 9. - 13. STUDENOG

Autor: Ivana Kurelac, 10. 11. 2020. 20:43

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine  organizirala je  natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Ovaj tjedan i naši učenici će sudjelovati u tom natjecanju kao i svake godine.
Natjecanje će se održati od 9. do 13. studenoga na CARNET-ovom sustavu uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želi se učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju", uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Po prvi puta ove godine, svaka od 58 zemalja svijeta koja organizira natjecanje, može koristiti i jedan od 6 odobrenih zadataka autora iz Hrvatske.

Natjecanje se organizira u 5 kategorija:

1.     MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ, 
2.     MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,     
3.     KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,      
4.     MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i       
5.     GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 12 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta.

Želimo svim učenicima koji sudjeluju na natjecanju uspješne rezultate.

Više o samom natjecanju i zadacima pogledajte na sljedećem linku DABAR

 

[više]

UČITELJ INFORMATIKE GORAN ŽANIĆ

Autor: Ivana Kurelac, 6. 11. 2020. 20:29

U petak 6.studenog 2020 smo se prigodno oprostili s učiteljem Informatike Goranom Žanićem koji je u našoj školi radio proteklih 10 godina.
U znak pažnje za vrijeme provedeno u ovoj ustanovi, kada je s učiteljicom Ivanom Kurelac uvodio ovaj predmet u obrazovni sustav, zahvalili smo mu se prigodnim poklonom i zaželjeli uspjeha u daljnjim životnim izazovima.
Gorane, sretno! 😀
[više]

OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN ŠTEDNJE

Autor: Ivana Kurelac, 30. 10. 2020. 20:35

Povodom Svjetskog dana štednje 31. listopada, učenicina PRO Ogulinski Hreljin Erste banka uručila je prigodne darove.
Još i danas prostor Erste banke krasi štedna kasica koju su izradili učenici naše škole.
Mnogi klijenti u našu kasicu ubace kune.Tako smo uz pomoć djelatnika banke primili sadržaj kasice koji ćemo utrošiti u potrebe naše škole.
Učiteljice i djeca svima koji su pomogli “nahraniti” štednu kasicu zahvaljuju od ❤️
Štedjeti danas znači imati za sutra!
[više]

NAPREDOVANJE U ZVANJE SAVJETNIKA

Autor: Ivana Kurelac, 27. 10. 2020. 22:07

Danas (utorak 27. listopada) održan je u Prvoj osnovnoj školi, PŠ Bernarda M. Luketicha u Zagorju posjet Stručnog povjerenstva za napredovanje u viša zvanja za mentoricu Gordanu Bertović.  Bila je to premijera novog načina praćenja napredovanja učitelja u viša zvanja kojeg su odradili Viši savjetnik za vjeronauk Tomislav Tomasić, član povjerenstva sustručnjak Danijel Cvetko i članica Bogdanka Conjar. Nakon odslušanih daju satova i pregledane dokumentacije (čak 164 boda) Povjerenstvo je zaključilo da vjeroučiteljica Bertović zaslužuje napredovanje u zvanje savjetnika na čemu joj čestitamo. To je inače šesta učiteljica savjetnica u našoj školi, uz četvero mentora.

[više]

POSJET ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI U PODRUČNOJ ŠKOLI BERNARDA M. LUKETIĆA

Autor: Ivana Kurelac, 26. 10. 2020. 22:28

U Mjesecu hrvatske knjige i Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica učenici drugog razreda PŠ Bernarda M. Luketića posjetili su školsku knjižnicu.
Na satu Hrvatskoga jezika učenici su sa svojom učiteljicom učili o rječnicima.
Zanimalo ih je ima li naša školska knjižnica rječnike, gdje su smješteni i kako se koriste.
Krenuli su u zajedničku potragu za rječnicima i informacijama. Naša knjižničarka Milana odgovarala im je na pitanja te im pripremila zanimljivu radionicu o rječnicima.
Bili su pravi mali istraživači! Pretraživali su rječnike, tragali za riječima i izradili zajednički plakat kako bi se podsjetili što su sve naučili.
Potraga za riječima i rječnicima bila je zaista uspješna!
[više]

UČENICI PRO OGULINSKI HRELJIN OBILJEŽILI DAN KRAVATE

Autor: Ivana Kurelac, 23. 10. 2020. 22:55

Drugi i treći razred PRO Ogulinski Hreljin ovaj su tjedan obilježili i Dan kravate. Učili su o kravatama, čitali priču, crtali ih i pokušali naučiti vezati kravatu.​ U nastavku prenosimo dio atmosfere!
[više]

UČENICI 3.B PREDSTAVILI SE KORIŠTENJEM ALATA BOOKCREATOR

Autor: Ivana Kurelac, 23. 10. 2020. 13:20

Učenici 3.a razreda uključili su se tijekom ove nastavne godine u eTwinning projekte Webučionica 2 i Memento prijateljstva 7.

Kroz radionicu Zašto je lijepo biti dijete nastala je naša razredna knjiga. Upoznali smo i naučili koristiti Bookcreator te smo se predstavili u projektu Memento prijateljstva tražeći razred s kojim ćemo surađivati putem videokonferencija.

Pročitajte našu knjigu.

 

Učiteljica Nada Božičević

[više]

OBILJEŽILI SMO DJEČJI TJEDAN

Autor: Ivana Kurelac, 21. 10. 2020. 08:19

Ljubav djeci prije svega moto je Dječjeg tjedna koje smo  i ove  godine, u skladu s epidemiološkom situacijom, obilježili u našoj školi. Bila je to prilika da djeca šalju, pišu i crtaju, poruke odraslima. Kroz dječje crteže lako je iščitati njihove želje i poruke.

Djeco, želimo vam mirno, sretno i zdravo odrastanje!

                                                                            Ljerka Salopek Bacanović

[više]

DANI KRUHA

Autor: Ivana Kurelac, 16. 10. 2020. 22:42

Iako smo zbog epidemiološke situacije ovogodišnje Dane kruha obilježili skromnije nego inače, naši djelatnici i učenici su se ipak potrudili što kvalitetnije obilježiti taj dan.
Mnogi su razredi ukrasili učionice, posvetili Sat razrednog odjela prigodnim radionicama te naučili nešto novo o samom procesu pripreme kruha i pekarskih proizvoda.
Tako je, primjerice, 1.a razred radio modele mlinskog kotača te su učili kako voda pokreće mlinski kotač, a posebno moramo pohvaliti i Petru Turković, učenicu drugog razreda PRO Turkovići koja je za učenike četvrtog razreda pripremila sat Likovne kulture koji je bio posvećen upravo Danima kruha. Uz prigodan crtež je pripremila i prezentaciju i održala svoj prvi sat!
[više]

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE, DANI KRUHA

Autor: Ivana Kurelac, 14. 10. 2020. 20:27

S obzirom na epidemiološku situaciju te u pokušaju da izbjegnemo eventualne rizične situacije, ove godine ćemo Dane kruha, umjesto kroz uobičajeni program, obilježiti samo na Satovima razrednog odjela te nećemo donositi kruh i pekarske proizvode u školu kako bismo izbjegli rizik od zaraze.

[više]

Programiranje za najmlađe

Autor: Valentina Blašković, 12. 10. 2020. 23:03

Danas su učenici 3. razreda PŠ Bernarda M.Luketića Zagorje na satu Informatike sudjelovali na webinaru gdje su izrađivali programe koji rješavaju zadane jednostavne probleme te razvijati interaktivne igre i priče koje mogu dijeliti. Pri tom će učenici su usvojili osnovne algoritamske strukture slijeda, ponavljanja i grananja. Webinar Kristine Slišurić, Udruge Suradnici u učenju a podržan kao događaj inicijative Meet and Code, vođen je kroz tečaj koristeći tečaj dostupan na code.org kojemu mogu pristupiti svi bez registracije. Red učenje, red zabave i sat je brzo prošao. Dojmove pogledajte u nastavku!

[više]

Računalno razmišljanje za male

Autor: Valentina Blašković, 8. 10. 2020. 22:49


Danas su učenici 1.a razreda naše škole na satu Informatike sudjelovali na webinaru gdje su saznati što je računalno razmišljanje i za što ga mogu koristiti u svakodnevnom životu, te kako analizirati postavljeni problem i razdvojiti ga na manje probleme. Webinarom koji  je vodila Lidija Kralj Udruge Suradnici u učenju a podržan kao događaj inicijative Meet and Code,  učenici su podigli svoje kompetencije za logičko zaključivanje, kritičko promišljanje te rješavanje problema, te su saznali kako osmisliti rješenje, provjeriti ga i poboljšati. Dio atmosfere pogledajte na fotografijama pod VIŠE.

 

[više]

Radio Heritage

Autor: Valentina Blašković, 7. 10. 2020. 00:16

Ove školske godine naša škola pridružila se još jednom eTwinning projektu naziva Radio Heritage. Učenici će tijekom projekta istraživačkim učenjem steći znanja o vlastitoj kulturnoj baštini i upoznati kulturnu baštinu projektnih partnera te snimiti i montirati četiri radijske emisije posvećene baštini. Kroz to će se podići svijest o prihvaćanju sličnosti i različitosti među projektnim partnerima, a učenici i učitelji steći će kompetencije rada u novim digitalnim alatima. Učiteljice Gordana Bertović i Valentina Blašković, provodit će projekt u PŠ Bernarda M. Luketića s ciljem da učenici upoznaju vlastitu kulturnu baštinu, da se koristeći digitalnim alatima upoznaju s kulturnom baštinom partnera, te da u obliku zvučnih zapisa (radijske emisije) ostave trag o baštini i tako omoguće da i buduće generacije budu s njom upoznate i nastave je dalje istraživati. S obzirom da je projekt krenu već početkom rujna 2020. odrađena je i prva aktivnost: Najljepši grozd gdje su učenici istraživali kako se u njihovu kraju bere grožđe. Snimili su grozdove u vinogradima i fotografije urediti u alatu GIMP. Izložbu fotografija postavili su u alatu Canva, dok će se alatom Mentimeter birati najljepša fotografija. Učenici će snimiti razgovor s autentičnim sugovornikom o tome kako izgleda tradicijska berba.

[više]

Za naše male genijalce

Autor: Valentina Blašković, 6. 10. 2020. 23:52

Za naše male genijalce je projekt koji Hrvatska elektroprivreda d.d. organizira od 2015. godine. HEP donacijom računalne opreme, onim osnovnim školama kojima je to potrebno, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja. Učenici 6.razred PŠ Bernarda M. Luketić sa učiteljicom Informatike Valentinom Blašković snimili su kreativni video u kojem su pokazati zašto baš oni zaslužuju nova računala, što bi radili s njima, kako bi nova računalna oprema poslužila učenicima i školi. U nastavku, klikom na sliku pokrenit ćete poveznicu na video, pa procijenite sami...

 

[više]

eTwinning PROJEKT "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica")

Autor: Ivana Kurelac, 6. 10. 2020. 16:38

U novu školsku godinu zakoračili smo s međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, dobit će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima 4.a provest će učiteljica Suzana Puškarić Žlimen.

Radovi učenika bit će objavljeni na Razrednoj stranici 4.a  https://sites.google.com/view/klincizapet/, te na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo stotinjak škola iz osam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije, Rumunjske i Turske. Veselimo se suradnji s drugim školama!

[više]

FORMIRANO VIJEĆE UČENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Autor: Ivana Kurelac, 5. 10. 2020. 14:02

U četvrtak 1. listopada 2020. formirano je Vijeće učenika Prve osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih razrednih odjela naše škole.

Uvodnu riječ, kao i prozivku učenika, preuzeo je ravnatelj Zvonko Ranogajec. Učenici su potom ukratko upoznati sa Statutom Vijeća učenika Prve osnovne škole te s Godišnjim planom rada Vijeća učenika kojega su jednoglasno prihvatili.

Za ovogodišnjeg predsjednika/predsjednicu izabrana je Nikolina Luketić (7. r. matične škole), za zamjenika Roko Stipetić (6. r. PŠ Bernarda M. Luketića, Zagorje), a za zapisničara Milena Zrnić (6. r. matične škole). Izabranima čestitamo i želimo im puno uspjeha u radu.

Pedagoginja Sanja Marković vijećnike je upoznala sa Školskim kurikulumom za tekuću školsku godinu, a ravnatelj s Godišnjim planom i programom rada Škole. Navedene dokumente vijećnici su jednoglasno prihvatili.

Voditeljica Viječa učenika Prve osnovne škole
Ljerka Salopek Bacanović

[više]

eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading

Autor: Ivana Kurelac, 2. 10. 2020. 11:23

Ove godine učenici 1.b sa učiteljicom Katarinom Juhas i viših razreda sa  nastavnicama hrvatskoga jezika  Dejanom Ogrizović, Nikolinom Salopek Mihalić, Teom Salopek Belina te knjižničarkom Milanom Medaković sudjeluju u eTwinning  projektu Uz čitanje riječi rastu.

Cilj ovog projekta je približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje. Kroz naviku čitanja i promišljanja različitih vrsta književnih dijela utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika, poticati radost čitanja, uvoditi u čitanje, razvijati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela, razvijati kulturu provođenja slobodnog vremena.

Tijekom godine provest će niz aktivnosti npr. dan knjiških likova, kutak za čitanje, piknik uz knjigu, neobično čitanje, pričopričalica, posjet gradskoj knjižnici, izrada plakata pročitane ili omiljene knjige, debate i rasprave o pročitanom…

Prvaši su za početak čitali Crvenkapicu, a zatim se igrali kazališta u različitim ulogama iz pročitane priče.  Većina ne zna čitati  niti treba znati,  imaju učiteljicu koja će im čitati....

Više o projektu možete pročitati  na poveznici:

https://sway.office.com/s/EdLIBmbwqaULgH9m/embed?fbclid=IwAR0NcsooXBPji64lVrBshfJnDkQdJivofg3e1TLLXBBS9zqlj6CjLzp36E0

Veselo u čitalačke avanture!

[više]

PRVI SINDIKALNI SASTANAK

Autor: Ivana Kurelac, 24. 9. 2020. 14:01

Dana 22.9.2020. održan je prvi sindikalni sastanak Podružnice Prve osnovne škole nakon reizbora održanih početkom rujna.
Novoizabrani sindikalni povjerenik, Igor Salopek, upoznao je članove sindikata s djelokrugom i pogodnostima koje donosi isti, a zaželjeli smo i dobrodošlicu novim članovima.
[više]

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Autor: Ivana Kurelac, 22. 9. 2020. 13:58

U spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine, u Hrvatskoj se na ovaj datum obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.
Učenici 7.b razreda će tijekom Sata razrednog odjela naučiti više o njegovanju zdravih odnosa bez nasilja u svim aspektima života, a našim pratiteljima poručuju da danas s posebno mnogo ljubavi zagrle svoje majke, supruge, kćeri i sestre kako bi im pokazali koliko im znače!
 
[više]

LIKOVNI RAD ANE TURINE, UČENICE DRUGOG RAZREDA, POSLAN U JAPAN NA IZLOŽBU

Autor: Ivana Kurelac, 15. 9. 2020. 22:34

Hrvatski školski muzej poslao rad naše učenice drugog razreda, Ane Turine na međunarodni ekološko - likovni natječaj za djecu (KAO) u Japan.

[više]

ODLUKA O UKIDANJU ZAŠTITNIH MASKI U UČIONICAMA

Autor: Ivana Kurelac, 15. 9. 2020. 17:35

Dragi roditelj i učenici, 

danas smo od Stožera civilne zaštite Karlovačke županije dobili odluku kojom se ukida obveza nošenja zaštitnih maski za učenike i nastavnike prilikom boravka u učionicama. 

Zaštitne maske i dalje su obvezne u zajedničkim prostorijama poput hodnika, sanitarnih čvorova i javnog prijevoza.

Također, ostale mjere zaštite koje su donesene (npr. mjerenje temperature prije polaska u školu) i dalje se primjenjuju, a objašnjenje mjera možete pronaći u jednoj od ranijih objava na našoj stranici.

[više]

OBILJEŽILI SMO DAN GRADA OGULINA NA SATU INFORMATIKE

Autor: Ivana Kurelac, 15. 9. 2020. 09:53

Na satu informatike učenici 6.a, b i c razreda kreirali digitalni sadržaj WORDART - koristeći što više pojmova koji ih asociraju na njihov grad Ogulin povodom proslave DANA GRADA OGULINA 14. rujna. Učenici sedmih razreda kreirali giff animaciju na istu temu.

Pogledajte i ostale radove pod VIŠE

[više]

10 PRAVILA ZA PRAVILNU PREHRANU ŠKOLARACA

Autor: Ivana Kurelac, 14. 9. 2020. 10:43

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dokument s 10 korisnih pravila za pravilnu prehranu djece školske dobi. https://zivjetizdravo.eu/
Pravila možete pročitati u nastavku, a nadamo se ćete ih i sami pokušati slijediti!
[više]

OBAVIJEST O ŠKOLSKOJ KUHINJI

Autor: Ivana Kurelac, 9. 9. 2020. 09:32

Učenicima kojima nije do sada iz regulirana razlika u preplaćenom iznosu za školsku kuhinju (mjesec ožujak) bit će iz regulirana na računu školske kuhinje u rujnu.

Molimo roditelje koji nisu podmirili dugovanja za prošlu školsku godinu da to isto učine.

Hvala na razumijevanju!

[više]

NOVA GENERACIJA PRVAŠIĆA

Autor: Ivana Kurelac, 9. 9. 2020. 09:04

Jučer smo se upoznali s novom generacijom prvašića u našoj školi!
Želimo im mnogo sreće i uspjeha u ovom novom razdoblju života te pregršt predivnih uspomena!
 
Učenici 1.b - učiteljica Katarina Juhas
Učenici 1.a - učiteljica Marija Salopek
Učenica 1.t - PRO TURKOVIĆI - učiteljica Vesna Puškarić
Učenik 1.d- PRO DESMERICE- učiteljica Mihaela Marković
Učenici 1.z - PŠ BERNARDINA M.L. - učiteljica Kristina Maraković Turković
[više]

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE; ČESTA PITANJA I ODGOVORI

Autor: Ivana Kurelac, 5. 9. 2020. 19:39

 Poštovani roditelji,

s obzirom na situaciju i epidemiološke mjere postavljene od strane Stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja, možemo se složiti da će početak nove školske godine biti izazovan za sve nas. Kako bismo olakšali prilagodbu učenika te osigurali da se provode potrebne mjere zaštite, u nastavku donosimo odgovore na neka od najčešće postavljanih pitanja.

HOĆE LI SE ODRŽAVATI INDIVIDUALNE INFORMACIJE ZA RODITELJE?

Svaki učitelj/učiteljica/predmetni nastavnik će i dalje imati termin za individualne informacije s roditeljima. Međutim, razgovori s učiteljicama i predmetnim nastavnicima dogovarat će se telefonskim putem. Dovoljno je da roditelj kontaktira razrednika kako bi se dogovorili hoće li se razgovor s predmetnim nastavnikom održavati telefonskim putem ili osobno. U slučaju osobnog dolaska, roditelj će dobiti termin u kojem će se održati sastanak s predmetnim nastavnikom. Prilikom svakog dolaska u školu, roditelji su se dužni pridržavati mjera zaštite:

• obvezna najava dolaska telefonskim putem
• provjera tjelesne temprature prije dolaska u školu
• obvezno nošenje zaštitne maske
• dezinfekcija ruku na ulazu u školu

HOĆE LI SE ODRŽAVATI RODITELJSKI SASTANCI?
Roditeljski sastanci će se održavati prema rasporedu koji postave razrednici, i to na dva načina: osobnim dolaskom u školu ili online. U slučaju roditeljskog sastanka u školi, roditelji su dužni nositi zaštitne maske i pridržavati se zadanih mjera zaštite koje su već navedene. Način održavanja roditeljskih sastanaka ovisit će o dogovoru svakog pojedinačnog razrednika s roditeljima učenika.
KAKO ĆE IZGLEDATI BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI?
Prije samog dolaska u školi, roditelji će kod kuće izmjeriti tjelesnu temperaturu učeniku. Ukoliko učenik ima povišenu temperaturu, molimo roditelje da dijete ne šalju na nastavu. Prilikom dolaska u školu, učenici su dužni nositi zaštitnu masku. U ponedjeljak, 7. rujna, učenici dolaze na nastavu s vlastitim maskama, a na nastavi će im razrednici podijeliti maske koje je osigurao osnivač i koje će moći koristiti na nastavi.
Učenici nižih razreda maske će nositi prilikom boravka na hodniku, dok ih u razredu ne moraju nositi. Učenici viših razreda maske će nositi i tijekom boravka u učionicama.
Ako je dijete zaboravilo donijesti zaštitnu masku, prilikom dolaska u školu može se javiti dežurnoj osobi na ulazu te će od pedagoške službe preuzeti novu masku.
Na ulazu u školu nalazi se i sredstvo za dezinfikaciju ruku.
Kako bi se izbjegle nepotrebne rizične situacije, kabinetska nastava se za sada neće održavati, što znači da će učenici boraviti u svojoj učionici tijekom cijelog nastavnog dana.
Prema preporuci MZO-a, nastavu ćemo nastojati održavati u blok satovima kad god je to moguće. Učenici će tijekom prvog dana nastave dobiti privremeni raspored sati.
Također, udžbenici i radne bilježnice čekat će ih u razredima na prvom satu nastave.
Kao i inače, učenici će prvi dan imati tri sata nastave s razrednicima, te vas podsjećamo da uzmu sa sobom školske torbe kako bi mogli preuzeti materijale za rad.

KAKO ĆE IZGLEDATI ULAZAK UČENIKA U MATIČNU ŠKOLU? 
Kako bi se izbjegle gužve prilikom ulaska i izlaska u školu, učenici će koristiti dva paralelna ulaza u školu. Dolaskom ispred škole, učenici trećih, četvrtih, sedmih i osmih razreda koristit će lijevi ulaz u školu, dok će učenici prvih, drugih, petih i šestih razreda koristiti desni ulaz u školu.

GLAVNI ULAZ U MATIČNU ŠKOLU

Lijevi ulaz: treći, četvrti, sedmi i osmi razredi

Desni ulaz: prvi, drugi, peti i šesti razred

KAKO ĆE IZGLEDATI ULAZAK UČENIKA U PODRUČNE ŠKOLE?

U PŠ Bernard M. Luketich Zagorje roditelji i učenici će na prvi dan nastave doći u školsko dvorište, odakle će ih razrednici uvoditi u školu prema unaprijed određenom rasporedu te im dati upute za ostale radne dane. U PRO Desmerice, Turkovići i Hreljin roditelji s učenicima također će doći ispred škole te pričekati poziv učiteljica kako bi ušli u školu.

KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVNI SAT?

Satovi će trajati 45 minuta, nakon čega slijedi pauza za provjetravanje i dezinfekciju prostorije. Kao i inače, tijekom odmora će dežurni učitelji boraviti na hodnicima, dok će predmetni nastavnici boraviti s učenicima u razredima kako bi bili sigurni da se provode potrebne mjere zaštite, ali i kako bi bili na raspolaganju učenicima ako im iz bilo kojeg razloga zatreba pomoć.

SMIJU LI RODiTELJI ULAZITI U ŠKOLU BEZ NAJAVE?

S obzirom na trenutnu situaciju, molimo sve roditelje da svoj dolazak u školu unaprijed najave. Dovoljno je telefonski kontaktirati razrednika kako biste dobili sve potrebne informacije te kako biste dogovorili dolazak u školu ako je to potrebno. informacije također možete zatražiti telefonski u Tajništvu škole (047 811 188) ili u Pedagoškoj službi (047 811 167) kako biste izbjegli osobni dolazak u školu.

KAKAV JE POSTUPAK U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU?
Ukoliko tijekom nastavnog dana bilo koji od učenika pokaže simptome zaraze, učenik će u odvojenoj prostoriji, a u pratnji jednog zaposlenika škole, pričekati dolazak roditelja. Nakon toga, škola će slijediti upute koje će dobiti od epidemiologa.

ODRŽAVA LI SE SVA NASTAVA U ŠKOLI ILI ĆE SE ODREĐENI PREDMETI SLUŠATI ONLINE?

Većinu nastave učenici će imati u školi, uz izuzetak nastave Njemačkog jezika u matičnoj školi. Nastava Njemačkog jezika u višim razredima održavat će se online (prema uputama koje će učenici dobiti od predmetne nastavnice), dok će se u četvrtom razredu nastava Njemačkog jezika održavati po principu 1+1, što znači da će svaki razred imati jedan sat nastave u školi i jedan sat online nastave tjedno.

Dopunska i dodatna nastava održavat će se u dogovoru s predmetnim nastavnicima nakon što se oformi konačna verzija rasporeda sati.

KAKO ĆE SE ODRŽAVATI NASTAVA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE?

Nastava TZK-a održavat će se prema rasporedu koji će učenici dobiti od razrednika. Tijekom nastave TZK-a učenici neće nositi zaštitne maske, a aktivnosti na satu bit će prilagođene trenutnoj situaciji. Jedina promjena sastojat će se od toga da se učenici više neće dijeliti unutar razreda niti imati nastavu TZK-a s drugim razrednim odjelima. Tako će nastavnik Marin Pavković održavati nastavu za učenike petih i osmih razreda, dok će nastavnica Tea Pavić održavati nastavu za učenike šestih i sedmih razreda.

HOĆE LI AUTOBUSNE LINIJE VOZITI REDOVITO?

Učenici koji putuju autobusom u školu i dalje će koristiti usluge prijevoza. Kao i inače, vozni red bit će objavljen na stranicama škole. Svi učenici koji dolaze u školu autobusom dužni su tijekom vožnje nositi zaštitne maske, bez obzira koji razred pohađaju.

HOĆE LI SE U NIŽIM RAZREDIMA ODRŽAVATI NASTAVA ENGLESKOG JEZiKA TE IZBORNIH PREDMETA?

Nastava iz navedenih predmeta će se normalno održavati u razredima u kojima djeca i inače borave tijekom dana. Učiteljice koje dolaze održavati nastavu Engleskog jezika i izbornih predmeta nosit će zaštitne maske tijekom održavanja nastave.

TKO SVE MORA NOSITI ZAŠTITNU MASKU U ŠKOLI?

Tijekom boravka u zajedničkim prostorijama (hodnik, WC…) zaštitnu masku moraju nositi svi učenici i zaposlenici. Učenici nižih razreda ne moraju nositi maske tijekom nastave, kao ni učiteljice razredne nastave. U višim razredima maske su obvezne za učenike i nastavnike i tijekom održavanja nastave.

Još jednom napominjemo da je ulazak trećih osoba u školi moguć samo uz prethodnu najavu i dogovor.

HOĆE LI SE NASTAVA ODRŽAVATI U JEDNOJ ILI U DVIJE SMJENE?

Nastava će se održavati u dvije smjene, i to prema rasporedu koji se nalazi u prilogu

[više]

UČENICI OVOGODIŠNJEG 4.B SUDJELOVALI U PROJEKTU ZAVIČAJNI PRIJATELJ U SKLOPU E-TWINNINGA

Autor: Ivana Kurelac, 3. 9. 2020. 14:10

Učenici ovogodišnjeg 4.b razreda prošle školske godine, unatoč epidemiji korone, uspjeli su sudjelovati u projektu Zavičajni prijatelji.
Projekt je imao za cilj povezati učenike različitih zavičajnih regija.
Putem mrežnih stranica te slanjem paketa s materijalima koji obilježavaju njihov zavičaj, učenici su učili jedni od drugih.
U projektu je sudjelovalo 6 škola i 8 razreda, a sam projekt je dio e-Twinninga.
Rezultate projekta možete pogledati u nastavku!
https://www.youtube.com/watch?v=G5QNR1MbceY&fbclid=IwAR14n7t5sCI2JsYg4QrtJ0k987z_tap-kOfvKtnfjsN7mf6oqlHZOSLFQhA
[više]

PRVI DAN NASTAVE

Autor: Valentina Blašković, 1. 9. 2020. 11:13

Dragi roditelji,

bliži nam se prvi dan nastave u novoj školskoj godini!

Vjerojatno svi imate mnogo pitanja u vezi izvedbe nastave u ovakvim okolnostima, zbog čega ćemo tijekom ovog tjedna kroz objave pokušati odgovoriti na sva pitanja i nedoumice kako bi početak nove školske godine svima bio što bezbrižniji.

Informacije i upute za provedbu prvog dana nastave su sljedeće:

𝑷𝒓𝒗𝒂𝒔̌𝒊𝒄́𝒊:

👉  učenici prvih razreda matične škole dolaze pred školu 7. rujna u 12 sati. Učenici mogu biti u pratnji jednog ili oba roditelja. Svi učenici bit će ispred škole podijeljeni u svoje razrede, nakon čega će u pratnji učiteljica ući u školu. Prilikom ulaska u školu/razred, učenici prvih razreda mogu biti u pratnji 𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨𝐠 roditelja koji je tijekom boravka u školi dužan nositi zaštitnu masku.

👉  učenici prvih razreda područne škole Bernard M. Luketich te PRO Desmerice, Turkovići i Hreljin dolaze pred svoju školu 7. rujna u 8 sati. Za učenike prvih razreda područnih škola također vrijede gore navedene upute.

𝑼𝒄̌𝒆𝒏𝒊𝒄𝒊 𝒑𝒆𝒕𝒊𝒉 𝒓𝒂𝒛𝒓𝒆𝒅𝒂:

👉Učenici petih razreda dolaze pred školu 7. rujna u 8 sati. Učenici mogu doći u pratnji roditelja te će ih ispred škole razrednici prozvati i uvesti u školu. Roditelji učenika petih razreda ne prate učenike u školu, dok su sami učenici prilikom boravka u školi dužni nositi zaštitne maske.

𝑻𝒌𝒐 𝒏𝒐𝒔𝒊 𝒛𝒂𝒔̌𝒕𝒊𝒕𝒏𝒆 𝒎𝒂𝒔𝒌𝒆?

👉svi učenici viših razreda
👉 svi predmetni nastavnici koji nastavu održavaju u višim razredima
👉roditelj koji je u pratnji učenika prvog razreda na prvi dan nastave

👉  prema odluci i uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, zaštitne maske 𝐧𝐞 𝐧𝐨𝐬𝐞 učenici i učiteljice u nižim razredima

𝑵𝒂𝒃𝒂𝒗𝒌𝒂 𝒛𝒂𝒔̌𝒕𝒊𝒕𝒏𝒆 𝒐𝒑𝒓𝒆𝒎𝒆

👉  svi učenici viših razreda dužni su na prvi dan nastave doći s vlastitom maskom. Nakon toga će im biti podijeljene zaštitne maske koje je osigurao osnivač i koje će moći koristiti tijekom boravka u školi.

Dodatne informacije o održavanju nastave, rasporedu razrednih odjela i mjerama zaštite objavit ćemo tijekom ovog tjedna.

 

Vidimo se uskoro!

[više]

OBAVIJEST ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Ivana Kurelac, 31. 8. 2020. 07:22

 

Dragi roditelji,

Na web stranici naše škole možete pronaći informativni popis udžbenika za novu školsku godinu.

Popisu možete pristupiti na sljedećoj poveznici:

http://os-prva-ogulin.skole.hr/?news_hk=1&news_id=835&mshow=1595#mod_news

Na popisu se nalaze informacije o udžbenicima i radnim bilježnicama za sve razrede; napominjemo da će sve učenike već čekati udžbenici i radne bilježnice prilikom dolaska u školu. Dio materijala financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok drugi dio financira Grad Ogulin, zbog čega su i ove godine učenici oslobođeni plaćanja udžbenika i radnih bilježnica.

 

Izuzetak su kutije za Tehničku kulturu i mape za Likovnu kulturu. Naime, od ove školske godine roditelji sami naručuju i kupuju kutije za Tehničku kulturu nakladnika Školska knjiga, dok će se mape za Likovnu kulturu i dalje naručivati i kupovati u školi nakon početka nastave.

[više]

Naša škola se uključila u eTwinning projekt "Živimo zeleno" (Living greenly)

Autor: Ivana Kurelac, 28. 8. 2020. 10:16

Učenici Prve osnovne škole će se ove školske godine 2020./2021. pod vodstvom učiteljice informatike Ivane Kurelac, uključiti u eTwinning projekt "Živimo zeleno" (Living greenly) izrađujuči različite edukativne materijale o ekoaktivnostima  vezanim uz odgovorno ponašanje prema okolišu koji nas okružuje. U iščekivanju smo što ćemo na satu informatike od petog do osmog razreda izradom različitih praktičnih radova i digitalnih sadržaja (izradom plakata, videa i radionica) sudjelovati u međusobnoj suradnji  s  učenicima ostalih škola diljem Europe, te tako razmijeniti različite ideje i iskustva. Budući da je naša škola smještena u zavičaju koji obiluje prirodnim ljepotama potrebno je još dodatno osvijestiti građane o potrebi očuvanja okoliša kako bismo još više poboljšali kvalitetu življenja.

Više o projektu pročitajte u nastavku i na dolje navedenoj poveznici. 

 

http://skole.hr/nastavnici/iz_prakse?news_id=21541&fbclid=IwAR05uQ3usMUmVfPDcjm2dfzmRnFo60ynLY_jovPnXuXWVAjf8_qbXhzFv28

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


vijesti

HVALA TI, HVALA, IVANO ZA BAJKE PREKRASAN DAR

Autor: Ivana Kurelac, 19. 4. 2021. 21:10

Na prvom likovno-literarnom natječaju za učenike osnovnih škola "Hvala ti, hvala, Ivano, za bajke prekrasan dar" sudjelovalo je ukupno 167 učenika i 54 mentora iz cijele Hrvatske, a naš učenik 7.b razreda Nikola Kovačević je u starijoj kategoriji učenika osvojio odlično treće mjesto izradivši od žice prekrasnog zmaja!

Čestitamo Nikoli i mentorici Ivani Salopek Turina! 🎉🎉

[više]

OBAVIJEST ZA ŠKOLSKU KUHINJU

Autor: Ivana Kurelac, 12. 4. 2021. 13:14

[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE

Autor: Ivana Kurelac, 9. 4. 2021. 11:37

 

Županijski stožer civilne zaštite donio je odluku o izvođenju nastave od 12. travnja prema kojoj će učenici razredne nastave nastavu pohađati uživo (u školi) dok će učenici u predmetnoj nastavi nastavu pohađati po Modelu C, odnosno na daljinu.

Ova odluka stupa na snagu 12. travnja te vrijedi do 25. travnja 2021. godine.

[više]

ČESTITKA ZA USKRS UČENIKA 5.C i RAZREDNICE DEJANE OGRIZOVIĆ

Autor: Ivana Kurelac, 5. 4. 2021. 12:15

[više]

ČESTITKA

Autor: Valentina Blašković, 2. 4. 2021. 23:46

[više]

PUBLIKACIJE O MEDIJSKOJ PISMENOSTI

Autor: Valentina Blašković, 2. 4. 2021. 23:30

Povodom 4. Dana medijske pismenosti, koji će se održati od 19. do 25. travnja 2021., Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku poslali su pakete publikacija o medijskoj pismenosti na adresu naše škole nakon iskazivanja interesa za istim. 
Radi se o knjižicama za roditelje i skrbnike “Djeca i mediji” a riječ je o sažetom vodiču za korištenje medija u obitelji, koji roditeljima i skrbnicima skreće pažnju na ključne teme za razmišljanje i nudi pitanja i prijedloge za razgovor s djecom, kao i poveznice za daljnje istraživanje, ili pak traženje pomoći. 
Druga publikacija je “Slikovnica o medijima – medijska pismenost za najmlađe” prva je hrvatska slikovnica o medijskoj pismenosti, namijenjena djeci, roditeljima, skrbnicima, odgojiteljima i učiteljima. Uz ovu slikovnicu djeca kroz igru i istraživanje mogu savladati jednu od prvih lekcija medijske pismenosti, onu o razlici između svijeta medija i stvarnog svijeta.
Budući da je 2021. proglašena Godinom čitanja, među ostalim s ciljem razvoja čitalačke pismenosti i poticanja čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, nadamo se da će ove dobivene publikacije potaknuti djecu na čitanje i na kritičko promišljanje o onome što čitaju, ali i gledaju i slušaju u različitim medijima.

[više]

SURADNJA SA ZAVIČAJNIM MUZEJOM OGULIN

Autor: Valentina Blašković, 2. 4. 2021. 23:28

Naša škola je donirala Zavičajnom muzeju Ogulin vrijedan prilog od 22 izdanja našeg školskog lista "Klek". Navedena izdanja značajno će doprinijeti misiji Muzeja u prikupljanju građe, dokumentacije i drugih podataka o Ogulinu koje pohranjuju u muzejsku arhivu. Rukopisni zapisi iz 1912. godine pohranjeni u Zavičajnom muzeju Ogulin poslužili su u pripremanju naslovnih korica 64. izdanja našeg školskog lista za 2020. godinu kojemu je tema bila "riječ materinska". Zahvaljujemo se Zavičajnom muzeju na odličnoj suradnji!

[više]

VIJEĆE RODITELJA - PARTNER U RAZVOJU ŠKOLE

Autor: Ivana Kurelac, 26. 3. 2021. 09:58

Vijeće roditelja je tijelo u kojem sudjeluju roditelji učenika škole. Ustrojava se na početku školske godine, kada roditelji učenika svakog razrednog odjela biraju između sebe svog predstavnika.

Članovi Vijeća roditelja biraju između sebe predsjednika i zamjenika predsjednika. Također, članovi Vijeća roditelja predlažu svog člana u Školski odbor.

Vijeće roditelja daje mišljenje o prijedlogu Školskog kurikuluma, Godišnjeg plana i programa rada, raspravlja o izvješćima ravnatelja o realizaciji Školskog kurikuluma, Godišnjeg plana i programa rada škole, razmatra pritužbe roditelja u svezi s odgojno-obrazovnim radom, predlaže mjere za unapređenje obrazovnog rada, predlaže svog ĉlana Školskog odbora te obavlja i druge poslove u skladu sa statutom škole.

Uloga Vijeća roditelja je izuzetno važna. Roditelji kroz partnerski odnos sa djelatnicima škole rade u cilju ostvarivanja ishoda odgoja i obrazovanja i povezivanja škole s društvenom sredinom. Zajednički trud rezultirat će kvalitetnim radom škole u interesu naše djece. Zato Vas pozivamo da se redovito odazivate na sastanke i aktivno uključite u rad Vijeća roditelja. 

Zvonko Ranogajec, ravnatelj

[više]

GRČKA MITOLOGIJA NA SATU HRVATSKOG JEZIKA

Autor: Ivana Kurelac, 25. 3. 2021. 13:31

Na satu Hrvatskog jezika učenici 7.c razreda zajedno s nastavnicom Teom Salopek Belina organizirali su projektni sat Stara Grčka. Učenici su prethodno istraživali grčku mitologiju, prikupljali informacije te oblikovali uratke. Rezultate istraživanja učenici su na nastavnom satu prikazivali željenim prezentacijskim oblikom.
Učenici su se zabavili te proširili svoja znanja o grčkim mitovima o bogovima i herojima, kao i o svevremenskim pojmovima koji leže na temeljima grčke mitologije. Pored grčke mitologije učenici su istraživali i mitove svoga grada te sve još jednom podsjetili na ljepote Ogulina i njegove okolice.
Sedmaši su na taj način s lakoćom i radošću usvojili nove književne pojmove: mit te mitske likove.
Ostale fotografija pogledajte pod VIŠE.
[više]

UČENICI 3.A POMAŽU UČENICIMA IZ SISKA

Autor: Ivana Kurelac, 24. 3. 2021. 13:36

U petak su učenici 3.a razreda pripremiili i poslali pakete učenicima 4. razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića u Sisku.
Učenici ova dva razreda spojili su se i upoznali preko Facebook grupe "Učitelji za učitelje Petrinje".
Bravo za 3.a; lijepo je željeti i moći pomoći!
[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOGA JEZIKA

Autor: Ivana Kurelac, 24. 3. 2021. 12:59

Odlične vijesti stižu sa županijskog natjecanja iz Engleskoga jezika!
Adam Sušanj (8.c) i Stela Žanić (8.b) osvojili su prvo i drugo mjesto u kategoriji osmih razreda; čestitamo!
[više]

NOVA ODLUKA O NAČINU IZVOĐENJA NASTAVE OD 25.4.2021.

Autor: Ivana Kurelac, 23. 3. 2021. 21:32

 

Dragi roditelji i učenici, 

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije donio je Odluku o načinu izvođenja nastave prema kojoj će učenici viših razreda od četvrtka, 25. ožujka, nastavu pratiti na daljinu.
Učenici nižih razreda osnovne škole i dalje će pohađati nastavu u školi, a detalje će roditeljima objasniti učiteljice svakog pojedinačnog razreda.
Ova odluka stupa na snagu 25. ožujka te će trajati do 11. travnja, odnosno do završetka proljetnog odmora učenika.

[više]

ZDRAV DORUČAK U 5.B

Autor: Ivana Kurelac, 23. 3. 2021. 12:56

Danas smo se zdravo hranili!
Na Satu razrednika učenici 5.b razreda zajedno s razrednikom Marinom Pavkovićem učili su kako napraviti zdravi doručak.
Kuhali su kašu, a od namirnica su koristili voće, orašaste plodove, bademovo mlijeko i slične zdrave sastojke. Također su razgovarali i o važnosti zdravog načina prehrane.
Bravo za petaše!
 
[više]

OBILJEŽILI SMO DAN DOWNOVOG SINDROMA

Autor: Ivana Kurelac, 22. 3. 2021. 17:32

Obilježavanju Svjetskog dana sindroma Down prvog dana proljeća, nošenjem šarenih rasparenih čarapa, pridružili su se i učenici 8.c razreda.
 
Šarenim čarapama želi se upozoriti na poteškoće osoba s Down sindromom i potaknuti poboljšanje njihovog položaja u društvu.
 
Osmaši, bravo!
[više]

PRODUŽENI BORAVAK DRUGIH RAZREDA - VIRTUALNI POSJET ZOOLOŠKOM VRTU

Autor: Ivana Kurelac, 22. 3. 2021. 17:19

S obzirom na okolnosti i nemogućnost izleta, produženi boravak i njihova učiteljica Sandra Rendulić u suradnji sa Zoološkim vrtom grada Zagreba, organizirali su virtualni posjet Zoološkom vrtu.
Zanimljivom radionicom Ptice oko nas utvrdili smo poznavanje godišnjih doba i upoznali raznolikost skupine ptica.
Hvala Zoološkom vrtu na zanimljivom i poučnom danu!
[više]

VIDEO 4.B - "MOJA TATA JE SUPER TATA"

Autor: Ivana Kurelac, 19. 3. 2021. 20:25

Povodom Dana očeva koji danas obilježavamo, naš 4.a i učiteljica Suzana Puškarić Žlimen složili su video čestitku svim tatama!
Sretan Dan očeva!

 

[više]

LIDRANO 2021 - dva rada predložena za državnu smotru

Autor: Ivana Kurelac, 19. 3. 2021. 08:37

Završila je i ovogodišnja županijska smotra Lidrano, prilagođena novim uvjetima u kojima svi radimo već godinu dana. Lidrano je podijeljen u dva dana natjecanja, prvi dan dramsko-scensko stvaralaštvo, a drugi dan literarno i novinarsko stvaralaštvo. Gradski susreti održani su na daljinu, ali županijski Lidrano za dramsko-scensko stvaralaštvo ipak je održan u Zorin domu u Karlovcu 16. ožujka.
U dramsko-scenskom stvaralaštvu ove godine nije bilo kategorije skupnog stvaralaštva, već samo pojedinačnog zbog okupljanja što manjeg broja sudionika. Iz istog razloga, odvojene su bile osnovne i srednje škole. U toj kategoriji natjecanja imali smo predstavnicu Emili Puškarić, 5.b razred koja je izvela monolog Priča kojoj je bilo dosadno. Njezin nastup bio je izvrstan i vrlo je lijepo predstavila našu školu, nažalost nije predložena za državno natjecanje, ali je pokazala veliki potencijal za daljnja natjecanja. Za nastup ju je pripremala mentorica Dejana Ogrizović.
Literarno i novinarsko stvaralaštvo održano je ipak na daljinu u srijedu 17. ožujka 2021. godine.
U kategoriji literarnog stvaralaštva imamo izvrsne rezultate jer je rad našeg učenika predložen za državnu smotru Lidrano. Učenik Karlo Luketić, 6. razred PŠ Bernarda M. Luketića, napisao je vrlo živopisnu pjesmu Drvarna na zavičajnom govoru kojom je vrlo lijepo predstavio svoj zavičaj, sebe i svoju mentoricu Andreju Popović.
Izvrsni rezultati tu ne prestaju, već se nastavljaju u kategoriji novinarskog stvaralaštva. Naš list Klek, koji ima dugu tradiciju, predložen je također za državno natjecanje. Urednica lista je učenica 6.b razreda Milena Zrnić, a voditeljica Nikolina Salopek Mihalić. List je oduševio županijsko povjerenstvo dobro odabranom temom broja "Riječ materinska", člancima u kojima se govori o riječima i zavičajnom govoru te zanimljivim putopisima.
U godini izazova i prilagodbi, uspjeli smo održati razinu kvalitete te nastaviti s dobrim uspjesima.
Svima koji su ove godine bili na natjecanju Lidrano čestitamo, posebne čestitke i puno sreće učenicima Mileni Zrnić i Karlu Luketiću te mentoricama Nikolini Salopek Mihalić i Andreji Popović, predloženima za državnu smotru!

 

[više]

Karlovačka županija je naručila izradu projektne dokumentacije za nadogradnju Prve osnovne škole Ogulin

Autor: Ivana Kurelac, 12. 3. 2021. 17:39

U cilju uvođenja jednosmjenskog rada 1. Osnovne škole Ogulin, Karlovačka županija je naručila izradu projektne dokumentacije za nadogradnju škole. Procijenjena vrijednost nadogradnje škole je 3,7 milijuna kuna.

izvor: ogulin.eu

[više]

Tko, što, gdje, kada i zašto? Kako?

Autor: slavica tripalo, 8. 3. 2021. 21:37

Što je to vijest? Kako znati je li istinita ili lažna? Kako dolazimo do vijesti i kako je napisati?

Na ta pitanja i još mnoga, odgovore je ponudila  osoba koja nas je posjetila ovih dana. Mihaela Milanović Poljak, novinarka je koja radi na Radio Ogulinu i pravi je stručnjak za pisanje vijesti.

U 4.b održala je predavanje na tu temu, gdje je učenicima putem primjera prokazala  kako nastaje vijest i koje su glavni elementi za pisanje dobre vijesti.

Vijest nije vijest ako se ne drži zlatnog pravila ili 5W+H (engleske kratice). Ona može biti napisana i u jednoj rečenici, treba biti jasna, razumljiva i aktualna. A najvažnije je kome se piše, tj. tko je čitatelj.

Učenici su čuli nekoliko različitih vijesti, a na pitanje što su zapamtili, na prvom mjestu je bila vijest vezana za školu i djecu.

Najveći problem današnjeg vremena je poplava lažnih vijesti u svim medijima.  Medijskoj pismenosti, a zbog svoga velikog utjecaja na mentalno zdravlje djece, treba posvetiti više pozornosti te je uvrstiti u  nastavu kroz sve nastavne predmete.

Na kraju sata, učenici su pokušali napisati vijest na temu pročitane lektire Emil i detektivi – Uspješno hvatanje lopova ili Budi novinar kao Erich Kästner.

(fotografije pod više)

 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE - 3.3.2021.

Autor: Ivana Kurelac, 5. 3. 2021. 12:10

U srijedu, 3.3.2021. godine u OŠ Turanj, Karlovac održano je ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE. Iz naše škole sudjelovalo je 4 učenika: Borna Poljak 5.a,  Milena Zrnić 6.b, Roko Stipetić 6. r (PŠ Bernarda M. Luketića) i Nikola Kovačević 7.b. 

Učenici su na županijskom natjecanju ostvarili sljedeće rezultate:

U kategoriji petih razreda – Digitalne kompetencije 5
Borna Poljak je osvojio 4. mjesto - mentor Ivana Kurelac
U kategoriji šestih razreda – Digitalne kompetencije 6 
Roko Stipetić je osvojio 5. mjesto - mentor Valentina Blašković, a Milena Zrnić  7. mjesto. - mentor Ivana Kurelac
U kategoriji sedmih razreda – Osnove informatike 7
Nikola Kovačević je osvojio 2. mjesto. - mentor Ivana Kurelac

U svakoj kategoriji natjecalo se po deset učenika.
Čestitamo učenicima i mentorima na  odličnim rezultatima.

[više]

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kurelac, 19. 2. 2021. 15:31

Dragi roditelji i učenici osmih razreda, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Karlovac pripremio je za vas brošuru "Kamo nakon osnovne škole".
Molim vas da pročitate i te da se informirate kako bi se
učenici na lakši način odlučili koji obrazovni program upisati nakon osnovne škole.

Brošura se nalazi pod VIŠE.

[više]

REZULTATI HUMANITARNE AKCIJE

Autor: Ivana Kurelac, 19. 2. 2021. 11:24

Učenici i djelatnici škole sakupili su u dobrotvornoj akciji za potrebe potresom uništene Srednje škole Glina preko 24 tisuće kuna.
Sretni smo i zadovoljni što se većina učenika i njihovih roditelja, kao i nastavnika i djelatnika škole, odazvalo na ovu akciju te smo sakupili priličnu svotu novca.
Uvijek je bolje davati nego primati, a dobro je da se djecu od malena uči da je humano pomagati onima u potrebi; time dobivaju neophodnu odgojnu dimenziju koja se danas ponegdje, na žalost, gubi.
Veliko hvala svima koji su odlučili sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji!
Zvonko Ranogajec, ravnatelj Prve osnovne škole
[više]

ŠTO SMO NAUČILI O BAJKAMA

Autor: Ivana Kurelac, 17. 2. 2021. 11:55

U Maloj čitaonici u 1.b razredu učenici sa učiteljicom Katarinom Juhas čitaju svaki tjedan i sudjeluju u eTwinning projektu "Uz čitanje riječi rastu".
Prvaši se vesele svakoj bajci ili priči, a sada već i lijepo čitaju:
U bajkama postoje stvarni i nestvarni likovi.
U mašti se leti na metli.
Bori se dobro i zlo.
Kuća se pravi od slatkiša.
Bundeva se pretvara u divna kola.
Vile rješavaju probleme.
Vuk je uvijek zao
.
Kliknite na sliku pa pogledajte kratki video.
 
[više]

PRODUŽENI BORAVAK PRVO MJESTO ZA SKUPNU MASKU

Autor: Ivana Kurelac, 17. 2. 2021. 11:50

Učenici produženog boravka 2.b naše škole zajedno sa svojom učiteljicom Julijanom Blažinom, šarenom i veselom maskom osvojili su prvo mjesto u kategoriji skupne maske na prvom Virtualnom dječjem maskenbalu. Isti je održan pod vodstvom Društva naša djeca Ogulin, a imali su veliku podršku publike koja je "nabacila" 382 like-a u samo jedan dan! Kao glavnu nagradu osvojili su slatku i zdravu nagradu, košaru punu voća. Veseli i zadovoljni zahvaljuju se svima na zasluženoj nagradi.
Video spot pogledajte na sljedećem linku - VIDEO
[više]

NASTAVA POD MASKAMA

Autor: Ivana Kurelac, 16. 2. 2021. 11:34

Učenici osmih razreda danas su na satu Hrvatskog jezika bili zaljubljeni pod maskama.
Uprizorili su drugi čin poznate Shakespearove drame Romeo i Julija i na trenutak se preselili u Veronu!
 
[više]

FAŠNIK U PRO OGULINSKI HRELJIN

Autor: Ivana Kurelac, 16. 2. 2021. 11:30

Danas je u drugom i trećem razredu u PRO Ogulinski Hreljin bilo jako veselo!
Učenici su s učiteljicom Ines Bertović obilježili fašnik uz pjesmu, ples i krafne koje im je donijela Lukina mama.
[više]

DONACIJA RAČUNALA - GRAD OGULIN

Autor: Ivana Kurelac, 15. 2. 2021. 11:28

Grad Ogulin našoj je školi donirao tri računala koja će nam pomoći u što boljem i kvalitetnijem provođenju nastave Informatike.
Računala su danas preuzeli naši nastavnici Informatike, Ivana Kurelac i Adnan Šatri.
[više]

ZA NAŠE MALE GENIJALCE

Autor: Valentina Blašković, 10. 2. 2021. 19:44

Hrvatska Elektroprivreda je i ove godine pokrenula akciju "Za naše male genijalce" s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i na taj način pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti. Čak 27 osnovnih škola opremit će se u ovoj, šestoj po redu, akciji sa 100 novih računala u vrijednosti pola milijuna kuna.
Među nagrađenim školama nalazi se i naša Područna škola Bernard M. Luketich Zagorje. Maštovitim videom učenici šestog razreda s učiteljicom Informatike Valentinom Blašković osvojili su simpatije žirija i dobili tri računala koja su im danas i uručena.
Zahvaljujemo se HEP-u na donaciji i dodatnom opremanju naše škole računalnom opremom koju s nestrpljenjem čekamo isprobati!
 
[više]

OBILJEŽIT ĆEMO DAN SIGURNIJEG INTERNETA - "ZAJEDNO ZA BOLJI INTERNET"

Autor: Ivana Kurelac, 7. 2. 2021. 23:09

Centar za sigurniji Internet s partnerima i suradnicima organizira obilježavanje Dana sigurnijeg interneta! Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Tema ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta je „Zajedno za bolji Internet.“

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu.

Izvor: https://csi.hr/2021/01/25/obiljezavanje-dana-sigurnijeg-interneta-2021/

Povodom obilježavanja internacionalnog Dana sigurnijeg interneta 09. veljače, naša škola će se također uključiti putem raznih radionica na satu informatike i sata razrednika od prvog do osmog razreda tijekom cijelog tjedna.

[više]

HUMANITARNA AKCIJA ZA SREDNJU ŠKOLU U GLINI

Autor: Ivana Kurelac, 6. 2. 2021. 17:37

Dragi roditelji,
prema odluci Karlovačke županije, koja je osnivač naše škole, organizirano je prikupljanje novčanih sredstava za Srednju školu Glina.
Srednja škola Glina teško je oštećena u potresu te ima crvenu naljepnicu, što znači da povratak u zgradu nije moguć.
Cilj humanitarne akcije je ostanak učenika, njihovih obitelji, ali i djelatnika škole, na području Gline. U skladu s tim, Upravni odjel za školstvo Karlovačke županije pozvao je škole s područja naše županije na sudjelovanje u ovoj akciji.
Svi zainteresirani roditelji i učenici svoju donaciju mogu predati učiteljicama i razrednicima do kraja ovog tjedna, odnosno do 12. veljače. Iznos donacija i sudjelovanje u akciji potpuno je dobrovoljno, a prikupljeni iznos bit će uplaćen na poseban račun koji je otvoren u svrhu provođenja ove humanitarne akcije.
[više]

MEĐUNARODNI DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA

Autor: Ivana Kurelac, 5. 2. 2021. 15:15

I ove su godine 27. siječnja učenici osmog razreda s vjeroučiteljicom Gordanom Bertović u Područnoj školi Bernarda M. Luketića u Zagorje obilježili Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Uključili su se i u eTwinning projekt Žuta vrpca u kojem je sudjelovalo preko trideset učitelja i njihovih učenika iz osnovnih i srednjih škola.

Kako se u vrijeme obilježavanja održavala online nastava zadatke su odradili preko Teams i Zoom aplikacije.

Istraživačkim radom prikupljali su podatke o holokaustu, a upoznali su i lik Helge Waiss, češke umjetnice koja je preživjela holokaust.

Koristili su digitalni zadatak u alatu Genialy, a nakon završenog poučavanja i istraživanja izdojili važne podatke i u alatu Canva izradili plakat pod nazivom „Da se ne zaboravi“

Digitalni zadatak Genialy: 

https://view.genial.ly/6013a630a7a0a40daa41d65b/interactive-image-dnevnik

Poster

 

 

[više]

CLIL ROBOTIKA NA NJEMAČKOM JEZIKU

Autor: Ivana Kurelac, 4. 2. 2021. 17:33

Iako je ova nastavna godina puna izazova i nepredvidivih okolnosti, cijela novonastala situacija nije spriječila da se pet učenika naše područne škole Bernarda M. Luketicha okusi u nešto drugačijem natjecanju koje spaja znanje informatike i njemačkog jezika.
Na poziv našeg nastavnika Njemačkog jezika Daria Kostelića, nastavnice Andreja Vukelja i Valentina Blašković prihvatile su ulogu mentorica petorici učenika koji su radili na osmišljavanju uloge robota u 2050. godini te su pronalazili poveznicu tj. dodirnu točku između Hrvatske i Njemačke. Nastavnica Blašković pomno je pratila programiranje robota, a nastavnica Vukelja pazila je kako bi sve to jezično bilo dotjerano i profinjeno. Tako su učenici naše škole sudjelovali na natjecanju u timu s učenicima Gimnazije i strukovne škole Bernarda Frankopana, gdje su mentori učenicima bili nastavnici Dario Kostelić i Ivana Brozović.
S obzirom na epidemiološku situaciju, natjecanje je provedeno online, a naši učenici pokazali su kreativnost te zavidno poznavanje programiranja, robotike i njemačkog jezika. Naš tim (Prva osnovna škola i Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana) osvojio je sjajno 3. mjesto, a u kategoriji osnovnih škola naša škola osvojila je drugo mjesto. Zadatak koji su učenici izvršavali osmislili su Gerald Hühner, Bojan Grba, Dragan Sabljak te Sunčica Sabljak, a sve to pod pokroviteljstvom istaknutih institucija (DoxaKey, AZOO, Zaklada „Znanje na djelu“, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora te Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika).
Čestitamo svih učenicima i nastavnicima na velikom uspjehu te, prije svega, na volji i trudu koji ste pokazali u ovo "novo normalno“ vrijeme!
[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE OD 1.02.2021. - povratak u školske klupe

Autor: Ivana Kurelac, 28. 1. 2021. 10:15

Dragi učenici obavještavmo vas da je odlukom Stožera civilne zaštite Karlovačke županije odlučeno da se od ponedjeljka 1.2.2021. svi učenici u Karlovačkoj županiji od 1. do 8 razreda  vraćaju u svoje školske klupe. 

Veselimo se ponovnom susretu.

 

[više]

OBAVIJEST ZA PLAĆANJE ŠKOLSKE KUHINJE

Autor: Ivana Kurelac, 28. 1. 2021. 10:10

Poštovani roditelji učenika 1. - 4. razreda, 

budući da programska aplikacija za izdavanje računa - uplatnica za školsku kuhinju ne dozvoljava pojedinačni ispis, nismo u mogućnosti izdati račune - uplatnice za siječanj. Iznos od 50,00 kn troška školske kuhinje za siječanj dodat će se iznosu troška za veljaču jer se nadamo da će se u veljači svi učenici vratiti u školu.

Hvala na razumijevanju.

Uprava Prve osnovne škole Ogulin

[više]

OBAVIJEST ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2021./2022.

Autor: Ivana Kurelac, 25. 1. 2021. 13:18

Upisi u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2021./2022.

Upravni odjel za školstvo u Karlovačkoj županiji na temelju članka 17. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 94/13, 152/14, 7/17, 68/18 i 98/19) i članka 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava (NN br. 67/14 i 63/20), donosi  Plan upisa djece u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022. na području Karlovačke županije.

Obavještavaju se roditelji odnosno staratelji da su upisu u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2021/22. obavezna pristupiti djeca rođena od 1. travnja 2014. do 31. ožujka 2015. godine i djeca kojoj je odgođen upis u prvi razred osnovne škole u prošloj školskoj godini.

Postupak predbilježbi provodit će se sukladno s Planom upisa prema utvrđenim upisnim područjima, a uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

U skladu sa zakonskim odredbama utvrđeni su popisi djece obveznika upisa u prvi razred u školskoj godini 2021/22. te će roditeljima od strane škole biti upućeni pozivi u kojima je naznačeno točno vrijeme i mjesto održavanja predbilježbe i liječničkog pregleda, a koje je prethodno usklađeno sa Službom školske medicine Zavoda za javno zdravstvo.

U slučaju zahtjeva za prijevremeni upis djece ili za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole, roditelji ili staratelji upućuju zahtjev Upravnom odjelu za školstvo u Karlovačkoj županiji najkasnije do 31. ožujka 2021. godine na Obrascima 6:
ZAHTJEV ZA PRIJEVREMENI UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE
ZAHTJEV ZA PRIVREMENO OSLOBAĐANJE OD UPISA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Za sve ostale informacije roditelji se mogu obratiti školi kojoj dijete pripada prema upisnom području, nadležnom školskom liječniku u zdravstvenoj ustanovi ili Upravnom odjelu za školstvo u Karlovačkoj županiji. 

VIŠE NA WEB STRANICI 

[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE OD 25.1.2021. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kurelac, 22. 1. 2021. 12:38

Ovom se odlukom, u okviru početka drugog polugodišta škotske godine 2020./2021., a sukladno preporukama institucija nacionalne razine, utvrđuje način izvođenja nastave u školama na području Karlovačke županije kako slijedi:

  1. Učenici nižih razreda (1—4.) osnovnih škola te učenici završnih razreda srednjih škola

(maturanti), nastavu pohađaju prema Modelu A: nastava u školi, uvodno navedenih Modela i preporuka.

  1. Ostali učenici srednjih i osnovnih škola nastavu pohađaju prema Modelu C: nastava na daljinu.

Učenici Glazbene škole Karlovac, sukladno specifičnostima nastavnog procesa, nastavu pohađaju na dosadašnji način (individualna nastava).

U privitku se nalazi odluka o izvođenju nastave.

[više]

ODLUKA O IZVOĐENJU NASTAVE OD 18.1.2021.

Autor: Ivana Kurelac, 17. 1. 2021. 15:48

 

Dragi roditelji i učenici, 

prema odluci MZO i uputama koje smo dobili od Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, nastava u drugom polugodištu odvijat će se na sljedeći način:

➡️ za učenike nižih razreda osnovne škole nastava će se odvijati u prostorijama škole u matičnoj školi te svim područnim školama.

➡️ za učenike viših razreda osnovne škole nastava će se do daljnjega odvijati na daljinu. Sve upute oko održavanja nastave učenici će dobiti od razrednika i predmetnih nastavnika putem platforme Teams.

Nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak, 18. siječnja.

[više]

HUMANITARNA AKCIJA DND OGULIN "DJECA ZA DJECU"

Autor: Ivana Kurelac, 12. 1. 2021. 10:04

[više]

NA POČETKU DRUGOG POLUGODIŠTA UČENIKE ĆE DOČEKATI LJEPŠE UČIONICE I HODNICI

Autor: Ivana Kurelac, 12. 1. 2021. 09:50

U školi preko zimskih praznika sve vrvi od poslova, parketi se bruse i lakiraju, u hodnicima se skidaju vinas pločice i pripremaju se za novu epoksidnu podlogu.

[više]

ČESTITKA

Autor: Ivana Kurelac, 1. 1. 2021. 10:50

Želimo sretnu i uspješnu novu 2021. godinu

svim djelatnicima i učenicima naše škole kao i njihovim bližnjima. Sa željom da nam ova nova godina bude ispunjena zdravljem, srećom i blagostanjem.

Pogledajte video učenika 4.b ZIMSKA BAJKA sa prekrasnim kućicama koje su izradili učenici sa učiteljicom Slavicom Tripalo.

 

 

[više]

HUMANITARNA AKCIJA - POMOĆ OBITELJIMA PETRINJE I SISKA

Autor: Ivana Kurelac, 31. 12. 2020. 10:42

Sindikalna podružnica Sindikata hrvatskih učitelja Prve osnovne škole uključila se u pomoć obiteljima Petrinje i Siska pogođenih potresom.
Na prijedlog sindikalnog povjerenika, članovi sindikata su jednoglasno prihvatili odluku da se na račun Hrvatskog Crvenog križa uplati donacija u iznosu od 1000 kn.
 
 
 
 
[više]

BOŽIĆNA KUHARICA UČENIKA PRODUŽENOG BORAVKA PRVIH RAZREDA

Autor: Ivana Kurelac, 29. 12. 2020. 10:33

Učenici produženog boravka i njihova učiteljica Sandra Rendulić odlučili su ove godine razveseliti roditelje zanimljivim poklonom: božićnom kuharicom.
Donosimo vam nekoliko fotografija ove zaista preslatke kuharice, a djeci i učiteljici šaljemo pohvale za ovu originalnu ideju.

 Sretne i vesele blagdane žele vam učenici produženog boravka i učiteljica Sandra!

[više]

MINECRAFT NATJECANJE - "BOŽIĆNA TRŽNICA"

Autor: Ivana Kurelac, 28. 12. 2020. 14:47

Tijekom prosinca 180 učitelja hrvatskih osnovnih i srednjih škola sudjelovalo je u edukaciji putem webinara na kojima su naučili kako koristiti Minecraft: Education Edition u pripremi lekcija za svoj predmet te učenike potaknuti da uče na kreativniji način. Učenje je završilo natjecanjem Minecraft: Christmas challenge 2020., u kojem su mogli sudjelovati svi učitelji - sudionici webinara te učenici njihovih razreda.

U osnovnoškolskoj  skupini učitelja koji su prošli edukaciju bila je i vjeroučiteljica Gordana Bertović koja je u božićni izazov gradnje svijeta, uključila učenike izvannastavne skupine naše škole. U ovu su skupinu uključeni učenici 5.- 8. razreda Područne škole Bernarda M. Luketića iz Zagorja i učenici 7. c razreda matične škole. Natjecanje pod nazivom „Božićna tržnica“ održalo se od 16. do 20. prosinca 2020. god.  U ovom natjecanju učenici su sa svojim  učiteljima, mentorima  trebali izgraditi svoju „Božićnu tržnicu“ i svijet u kojem su mogli prikazati blagdanske prizore i božićne ukrase. Učenici su u gradnju trebali uključiti i jedan od alata za komuniciranje koji su na raspolaganju u igri te putem tih alata napisati što žele za Božić. Procjenjivala se kreativnost, originalnost, kompleksnost, pažnja prema detaljima te poštivanje uputa o temi i alat za komuniciranje.

Ovo natjecanje bilo im je veliki izazov, iako su imali puno tehničkih poteškoća, ipak nisu odustajali, zajedno su izgradili svoj čarobni božićni svijet prepun detalja s kojim su se predstavili na natjecanju. Iako je trebalo odvojiti puno vremena za gradnju i usputno učiti, svi su se trudili kako bi i naša škola postala dio ove Minecraft priče!

Pogledajte video

Vjeroučiteljica Gordana Bertović

 

[više]

ODIGRALI SMO TAJNOG PRIJATELJA

Autor: Ivana Kurelac, 27. 12. 2020. 10:20

Kao i svake godine, ali ovaj put pod maskama, u školi smo prije odlaska na zimske praznike organizirali igru Tajnog prijatelja. Nakon što su ju razrednici odigrali sa svojim učenicima, red je došao i na darivanje u zbornici.
Pod više pogledajte ostale slike.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[više]

VIDEO ČESTITKA UČENIKA PRODUŽENOG BORAVKA 2.B RAZREDA

Autor: Ivana Kurelac, 25. 12. 2020. 20:16

Učenici produženog boravka 2.b razreda naše škole, zajedno sa svojom učiteljicom Julijanom Blažinom, priredili su nam posebnu božićnu čestitku pod maskama. 
Inspiraciju su pronašli u maskama koje nam svima predstavljaju neku vrstu opterećenja, no oni su našli način kako da nam ove blagdane zažele sve najbolje. 

Pogledajte video

 

 

 

[više]

ČESTITKA

Autor: Ivana Kurelac, 23. 12. 2020. 09:08

SVIM DJELATNICIMA I UČENICIMA NAŠE ŠKOLE ŽELIMO 

SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ!

[više]

OD STARIH POLOMLJENIH PASTELA DO JEDINSTVENIH BOŽIĆNIH UKRASA

Autor: Ivana Kurelac, 22. 12. 2020. 08:56

U sklopu natječaja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost učenici 8.b pod vodstvom profesorice Željke Magdić su od starih pastela napravili  jedinstvene božićne ukrase, od upotrijebljenih plastičnih vrećica omot kojim su svoje ukrase omotali, a zatim ih poklonili njima dragoj osobi. O cijelom procesu više možete pogledati u priloženom videu koji su sami snimili i montirali. Kliknte na sliku.
 
[više]

UČENICI ŠESTIH RAZREDA SUDJELOVALI U PROJEKTU "ŠTITI VODU ZA GLOBALNU SLOBODU"

Autor: Ivana Kurelac, 21. 12. 2020. 08:38

Učenici šestih razreda su na satu prirode pod vodstvom učiteljice Željke Magdić u sklopu projekta „Štiti vodu za globalnu slobodu“ istražili  odakle dolazi voda u njihove slavine, koliko vode svakodnevno koriste, imamo li je dovoljno za svoje potrebe i čime bi mogli ugroziti njenu čistoću. Osvijestili su da njima drago jezero Sabljaci u kojem ljeti uživaju kupajući se, ujedno je i dom brojnih biljnih i životinjskih vrsta, koje su odlučili i prikazati modelima. Zaključak se sam nametnuo – možda jesmo vrsta koja ima najveći utjecaj, ali upravo zbog toga imamo i najveću odgovornost da štitimo sve ostale vrste! Za vrste direktno vezane uz vodu, to bi značilo čuvati njihovo stanište, s kojim se povezujemo svaki puta kad posegnemo za čašom vode.

Željka Magdić

Za više slika pogledajte pod VIŠE

[više]

ODRŽAVANJE NASTAVE NA DALJINU

Autor: Ivana Kurelac, 16. 12. 2020. 21:45

Odlukom Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, nastava u svim razrednim odjelima Prve osnovne škole će se od 21. do 23. prosinca održavati na daljinu, a učenici će do kraja tjedna dobiti detaljne upute o načinu rada od svojih nastavnika.
[više]

PODRUČNA ŠKOLA BERNARDA M. LUKETIĆA OD 14.12. DO 18.12. ODRŽAVAT ĆE NASTAVU ONLINE

Autor: Ivana Kurelac, 12. 12. 2020. 18:11

Nakon najnovijih informacija o pozitivnim učiteljima i učenicima u Područnoj školi Bernarda M. Luketića ravnatelj je uputio zahtjev ŽŠCZ Karlovačke županije za održavanje nastave na daljinu te je zahtjev usvojen. 

Dakle PŠ Bernarda M. Luketića će idući tjedan dana, od 14.12. 2020. do 18.12. 2020. nastavu održavati na daljinu - online. 

 

[više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE U RAZREDNOJ NASTAVI -OBAVEZNO NOŠENJE MASKI

Autor: Ivana Kurelac, 8. 12. 2020. 14:35

Poštovani roditelji,
s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u gradu, a u cilju zaštite naših učenika, 𝐝𝐨𝐧𝐞𝐬𝐞𝐧𝐚 𝐣𝐞 𝐨𝐝𝐥𝐮𝐤𝐚 𝐝𝐚 𝐣𝐞 𝐨𝐝 𝐬𝐮𝐭𝐫𝐚, 𝟗. 𝐩𝐫𝐨𝐬𝐢𝐧𝐜𝐚, 𝐧𝐨𝐬̌𝐞𝐧𝐣𝐞 𝐳𝐚𝐬̌𝐭𝐢𝐭𝐧𝐢𝐡 𝐦𝐚𝐬𝐤𝐢 𝐨𝐛𝐯𝐞𝐳𝐧𝐨 𝐢 𝐳𝐚 𝐮𝐜̌𝐞𝐧𝐢𝐤𝐞 𝐮 𝐫𝐚𝐳𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐣 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐚𝐯𝐢.
Nadamo se da ćemo ovom mjerom opreza spriječiti širenje zaraze i pružiti dodatnu zaštitu našim učenicima, ali i njihovim obiteljima te djelatnicima škole.
Također, 𝐣𝐨𝐬̌ 𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨𝐦 𝐩𝐨𝐝𝐬𝐣𝐞𝐜́𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐨𝐛𝐯𝐞𝐳𝐮 𝐦𝐣𝐞𝐫𝐞𝐧𝐣𝐚 𝐭𝐞𝐦𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐣𝐞 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚 𝐮 𝐬̌𝐤𝐨𝐥𝐮.
U slučaju pojave simptoma zaraze, molimo vas da dijete ne pohađa nastavu zbog svoje sigurnosti i sigurnosti drugih.
Trenutna situacija uistinu je izazov i nije jednostavna ni za koga , a pogotovo za naše najmlađe, pa zbog toga zahvaljujemo našim učenicima i njihovim roditeljima na odgovornosti i poštivanju epidemioloških mjera.
Hvala!
[više]

U UČIONICAMA PRVIH RAZREDA BILO JE JAKO VESELO I MEDENO!

Autor: Ivana Kurelac, 8. 12. 2020. 13:20

U ponedjeljak 7. 12.  prvašići su obilježili  „Školski medni dan” povodom Dana sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. U goste nam je došao pčelar David Fabijan, tata  našeg prijatelja Roka.

 

Naučili smo da ti mali  žuto-crni kukci imaju svoju obitelj. Matica je majka svim pčelama. Najviše je pčela koje rade sve poslove. To su pčelice radilice. One malobrojne,  su mužjaci (trutovi).

Pčele vole livade pune cvijeća. Skupljaju sok sa cvijeta koji se zove nektar. Kad skupe dovoljno nektara, nose ga u svoju kuću, koja se zove košnica. Tada nektar postaje med. U košnici se nalaze male posude u koje pčele skupljaju med. Te se posudice zovu saće. Pčelar vadi saće iz košnica i vrca med u teglice. Svaka pčelica tijekom svog života proizvede jednu malu žličicu meda.

Dobrobit meda za zdravlje je:  prirodni je šećer, izvor vitamina i minerala- energije.

Ima ljekovita svojstva: jača imunitet, pomaže kod kašalja, poboljšava pamćenje,  liječi rane…

 

Nakon novih spoznaja o pčelama i pčelarstvu svaki učenik je dobio staklenku meda koje je proizveo OPG Tkalac, a osiguralo Ministarstvo poljoprivrede.

Pogledajte VIŠE

[više]

UČENICI 4.A UŽIVALI U IGRAMA NA SNIJEGU

Autor: Ivana Kurelac, 8. 12. 2020. 11:05

Učenici 4.a su sa svojom učiteljicom Suzanom Puškarić Žlimen iskoristili priliku i uživali u snijegu!

Pogledajte video.

[više]

POKLONI SV. NIKOLE

Autor: Ivana Kurelac, 7. 12. 2020. 21:59

PŠ Bernarda M. Luketića Zagorje posjetio je sv. Nikola i razveselio sve učenike naše škole. Jedan slatki paket stigao je u njihove ruke zahvaljujući organizaciji DND Ogulin, a drugi paketić sv. Nikola je ostavio kod župnika Ivice Miloša koji ih je dostavio u školu. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su zaslužni za osmijeh na licu naših učenika!
.
[više]

BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Autor: Ivana Kurelac, 6. 12. 2020. 22:07

Danas obilježavamo blagdan Sv. Nikole, a ove godine je slatke pakete za naše učenike nižih razreda organiziralo Društvo naša djeca Ogulin.
Sponzori ove slatke akcije su DND Ogulin, Grad Ogulin i gradonačelnik Dalibor Domitrović te im se ovim putem zahvaljujemo!

 

[više]

REZULTATI SA OVOGODIŠNJEG NATJECANJA DABAR

Autor: Ivana Kurelac, 2. 12. 2020. 17:22

I ove godine  veliki broj naših učenika u razrednoj i predmetnoj nastavi sudjelovali su u rješavanju logičkih zadataka Dabar.

Učenici koji su osvojili Zlatnu diplomu te pripadaju u 10% najboljih od ukupnog broja sudionika po određenim razinama su:

  1. Razina MILIDABAR – učenici 3. i 4. razreda – Franka Petrušić (4.b) i Gabrijel Teo Kaurić (4.b)
  2. Razina KILODABAR – učenici 5. i 6. razreda – Borna Poljak (5.a), Emili Puškarić (5.b), Robert Ribić (6.b) i Jelena Vujnović (6.b)
  3. Razina MEGADABAR – učenici 7. i 8. razreda – Nikola Kovačević (7.b), Nika Gašparović (7.b) i Lara Brozović (7-r. PŠ Bernarda M.L.)

Čestitamo učenicima!

Pogledajte video čestitku učenika 4. razreda Prve osnovne škole koju su napravili na satu informatike povodom 5. obljetnice održavanja natjecanja DABAR.

https://vimeo.com/483568202

[više]

REKLAMNI VIDEO SPOT KOJIM SE PROMOVIRA SPORT U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU

Autor: Ivana Kurelac, 1. 12. 2020. 17:49

Pogledajte  promidžbene video materijale, odnosno promidžbeni video spot „Uđi u igru“ i edukativni animirani film „Europski tjedan sporta“ vezane uz aktivno bavljenje tjelesnom aktivnošću za najmlađe u svakodnevnom životu.

[više]

KAMO NAKON OSNOVNE ŠKOLE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Kurelac, 28. 11. 2020. 21:21

 Web portal na kojem možeš pronaći informacije i savjete potrebne za izbor zanimanja, škole i studija, informacije o slobodnim radnim mjestima, vještinama koje su potrebne za traženje posla i brojne druge informacije koje mogu pridonijeti lakšem upravljanju karijerom je  e-Usmjeravanje

Više informacija o tome Kako nakon osnovne škole pogledajte u prezentaciji koja je dodana kao prilog.

 

 

 

 

[više]

VIRTUALNI IZLET NA AZURNU OBALU

Autor: Ivana Kurelac, 24. 11. 2020. 22:15

[više]

OBILJEŽILI SMO SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I DOMOVINSKOG RATA

Autor: Ivana Kurelac, 18. 11. 2020. 11:07

Na današnji dan, 18. studenog, sjećamo se ratnih stradanja u Vukovaru i Škabrnji, ali i svih žrtava Domovinskog rata.
Još 1999. godine je Hrvatski sabor ovaj datum proglasio spomendanom, a uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, na isti datum obilježava se i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Od ove godine, odlukom Sabora, ovaj dan je i državni praznik. Tijekom nastave ovaj tjedan naši su učenici, između ostaloga, naučili više o zbivanjima iz 1991. godine te su kroz niz aktivnosti pokazali kako su odlučili obilježiti ovaj dan. U nastavku donosimo video koji su nam pripremili učenici 4.a razreda.
Likovni radovi učenika osmih razreda.
 
[više]

NATJECANJE DABAR 2020. OD 9. - 13. STUDENOG

Autor: Ivana Kurelac, 10. 11. 2020. 20:43

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine  organizirala je  natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. Ovaj tjedan i naši učenici će sudjelovati u tom natjecanju kao i svake godine.
Natjecanje će se održati od 9. do 13. studenoga na CARNET-ovom sustavu uz obavezno korištenje AAI@EduHr tj. korisničkih računa @skole.hr

Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u njoj želi se učenicima pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju", uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Pokrovitelj natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja. Po prvi puta ove godine, svaka od 58 zemalja svijeta koja organizira natjecanje, može koristiti i jedan od 6 odobrenih zadataka autora iz Hrvatske.

Natjecanje se organizira u 5 kategorija:

1.     MikroDabar za učenike 1. i 2. razreda OŠ, 
2.     MiliDabar za učenike 3. i 4. razreda OŠ,     
3.     KiloDabar za učenike 5. i 6 razreda OŠ,      
4.     MegaDabar za učenike 7. i 8. razreda i       
5.     GigaDabar za učenike svih razreda srednje škole.

Neovisno o kategoriji, učenici rješavaju 12 izazovnih zadataka uz vremensko ograničenje od 45 minuta.

Želimo svim učenicima koji sudjeluju na natjecanju uspješne rezultate.

Više o samom natjecanju i zadacima pogledajte na sljedećem linku DABAR

 

[više]

UČITELJ INFORMATIKE GORAN ŽANIĆ

Autor: Ivana Kurelac, 6. 11. 2020. 20:29

U petak 6.studenog 2020 smo se prigodno oprostili s učiteljem Informatike Goranom Žanićem koji je u našoj školi radio proteklih 10 godina.
U znak pažnje za vrijeme provedeno u ovoj ustanovi, kada je s učiteljicom Ivanom Kurelac uvodio ovaj predmet u obrazovni sustav, zahvalili smo mu se prigodnim poklonom i zaželjeli uspjeha u daljnjim životnim izazovima.
Gorane, sretno! 😀
[više]

OBILJEŽILI SMO SVJETSKI DAN ŠTEDNJE

Autor: Ivana Kurelac, 30. 10. 2020. 20:35

Povodom Svjetskog dana štednje 31. listopada, učenicina PRO Ogulinski Hreljin Erste banka uručila je prigodne darove.
Još i danas prostor Erste banke krasi štedna kasica koju su izradili učenici naše škole.
Mnogi klijenti u našu kasicu ubace kune.Tako smo uz pomoć djelatnika banke primili sadržaj kasice koji ćemo utrošiti u potrebe naše škole.
Učiteljice i djeca svima koji su pomogli “nahraniti” štednu kasicu zahvaljuju od ❤️
Štedjeti danas znači imati za sutra!
[više]

NAPREDOVANJE U ZVANJE SAVJETNIKA

Autor: Ivana Kurelac, 27. 10. 2020. 22:07

Danas (utorak 27. listopada) održan je u Prvoj osnovnoj školi, PŠ Bernarda M. Luketicha u Zagorju posjet Stručnog povjerenstva za napredovanje u viša zvanja za mentoricu Gordanu Bertović.  Bila je to premijera novog načina praćenja napredovanja učitelja u viša zvanja kojeg su odradili Viši savjetnik za vjeronauk Tomislav Tomasić, član povjerenstva sustručnjak Danijel Cvetko i članica Bogdanka Conjar. Nakon odslušanih daju satova i pregledane dokumentacije (čak 164 boda) Povjerenstvo je zaključilo da vjeroučiteljica Bertović zaslužuje napredovanje u zvanje savjetnika na čemu joj čestitamo. To je inače šesta učiteljica savjetnica u našoj školi, uz četvero mentora.

[više]

POSJET ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI U PODRUČNOJ ŠKOLI BERNARDA M. LUKETIĆA

Autor: Ivana Kurelac, 26. 10. 2020. 22:28

U Mjesecu hrvatske knjige i Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica učenici drugog razreda PŠ Bernarda M. Luketića posjetili su školsku knjižnicu.
Na satu Hrvatskoga jezika učenici su sa svojom učiteljicom učili o rječnicima.
Zanimalo ih je ima li naša školska knjižnica rječnike, gdje su smješteni i kako se koriste.
Krenuli su u zajedničku potragu za rječnicima i informacijama. Naša knjižničarka Milana odgovarala im je na pitanja te im pripremila zanimljivu radionicu o rječnicima.
Bili su pravi mali istraživači! Pretraživali su rječnike, tragali za riječima i izradili zajednički plakat kako bi se podsjetili što su sve naučili.
Potraga za riječima i rječnicima bila je zaista uspješna!
[više]

UČENICI PRO OGULINSKI HRELJIN OBILJEŽILI DAN KRAVATE

Autor: Ivana Kurelac, 23. 10. 2020. 22:55

Drugi i treći razred PRO Ogulinski Hreljin ovaj su tjedan obilježili i Dan kravate. Učili su o kravatama, čitali priču, crtali ih i pokušali naučiti vezati kravatu.​ U nastavku prenosimo dio atmosfere!
[više]

UČENICI 3.B PREDSTAVILI SE KORIŠTENJEM ALATA BOOKCREATOR

Autor: Ivana Kurelac, 23. 10. 2020. 13:20

Učenici 3.a razreda uključili su se tijekom ove nastavne godine u eTwinning projekte Webučionica 2 i Memento prijateljstva 7.

Kroz radionicu Zašto je lijepo biti dijete nastala je naša razredna knjiga. Upoznali smo i naučili koristiti Bookcreator te smo se predstavili u projektu Memento prijateljstva tražeći razred s kojim ćemo surađivati putem videokonferencija.

Pročitajte našu knjigu.

 

Učiteljica Nada Božičević

[više]

OBILJEŽILI SMO DJEČJI TJEDAN

Autor: Ivana Kurelac, 21. 10. 2020. 08:19

Ljubav djeci prije svega moto je Dječjeg tjedna koje smo  i ove  godine, u skladu s epidemiološkom situacijom, obilježili u našoj školi. Bila je to prilika da djeca šalju, pišu i crtaju, poruke odraslima. Kroz dječje crteže lako je iščitati njihove želje i poruke.

Djeco, želimo vam mirno, sretno i zdravo odrastanje!

                                                                            Ljerka Salopek Bacanović

[više]

DANI KRUHA

Autor: Ivana Kurelac, 16. 10. 2020. 22:42

Iako smo zbog epidemiološke situacije ovogodišnje Dane kruha obilježili skromnije nego inače, naši djelatnici i učenici su se ipak potrudili što kvalitetnije obilježiti taj dan.
Mnogi su razredi ukrasili učionice, posvetili Sat razrednog odjela prigodnim radionicama te naučili nešto novo o samom procesu pripreme kruha i pekarskih proizvoda.
Tako je, primjerice, 1.a razred radio modele mlinskog kotača te su učili kako voda pokreće mlinski kotač, a posebno moramo pohvaliti i Petru Turković, učenicu drugog razreda PRO Turkovići koja je za učenike četvrtog razreda pripremila sat Likovne kulture koji je bio posvećen upravo Danima kruha. Uz prigodan crtež je pripremila i prezentaciju i održala svoj prvi sat!
[više]

DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE, DANI KRUHA

Autor: Ivana Kurelac, 14. 10. 2020. 20:27

S obzirom na epidemiološku situaciju te u pokušaju da izbjegnemo eventualne rizične situacije, ove godine ćemo Dane kruha, umjesto kroz uobičajeni program, obilježiti samo na Satovima razrednog odjela te nećemo donositi kruh i pekarske proizvode u školu kako bismo izbjegli rizik od zaraze.

[više]

Programiranje za najmlađe

Autor: Valentina Blašković, 12. 10. 2020. 23:03

Danas su učenici 3. razreda PŠ Bernarda M.Luketića Zagorje na satu Informatike sudjelovali na webinaru gdje su izrađivali programe koji rješavaju zadane jednostavne probleme te razvijati interaktivne igre i priče koje mogu dijeliti. Pri tom će učenici su usvojili osnovne algoritamske strukture slijeda, ponavljanja i grananja. Webinar Kristine Slišurić, Udruge Suradnici u učenju a podržan kao događaj inicijative Meet and Code, vođen je kroz tečaj koristeći tečaj dostupan na code.org kojemu mogu pristupiti svi bez registracije. Red učenje, red zabave i sat je brzo prošao. Dojmove pogledajte u nastavku!

[više]

Računalno razmišljanje za male

Autor: Valentina Blašković, 8. 10. 2020. 22:49


Danas su učenici 1.a razreda naše škole na satu Informatike sudjelovali na webinaru gdje su saznati što je računalno razmišljanje i za što ga mogu koristiti u svakodnevnom životu, te kako analizirati postavljeni problem i razdvojiti ga na manje probleme. Webinarom koji  je vodila Lidija Kralj Udruge Suradnici u učenju a podržan kao događaj inicijative Meet and Code,  učenici su podigli svoje kompetencije za logičko zaključivanje, kritičko promišljanje te rješavanje problema, te su saznali kako osmisliti rješenje, provjeriti ga i poboljšati. Dio atmosfere pogledajte na fotografijama pod VIŠE.

 

[više]

Radio Heritage

Autor: Valentina Blašković, 7. 10. 2020. 00:16

Ove školske godine naša škola pridružila se još jednom eTwinning projektu naziva Radio Heritage. Učenici će tijekom projekta istraživačkim učenjem steći znanja o vlastitoj kulturnoj baštini i upoznati kulturnu baštinu projektnih partnera te snimiti i montirati četiri radijske emisije posvećene baštini. Kroz to će se podići svijest o prihvaćanju sličnosti i različitosti među projektnim partnerima, a učenici i učitelji steći će kompetencije rada u novim digitalnim alatima. Učiteljice Gordana Bertović i Valentina Blašković, provodit će projekt u PŠ Bernarda M. Luketića s ciljem da učenici upoznaju vlastitu kulturnu baštinu, da se koristeći digitalnim alatima upoznaju s kulturnom baštinom partnera, te da u obliku zvučnih zapisa (radijske emisije) ostave trag o baštini i tako omoguće da i buduće generacije budu s njom upoznate i nastave je dalje istraživati. S obzirom da je projekt krenu već početkom rujna 2020. odrađena je i prva aktivnost: Najljepši grozd gdje su učenici istraživali kako se u njihovu kraju bere grožđe. Snimili su grozdove u vinogradima i fotografije urediti u alatu GIMP. Izložbu fotografija postavili su u alatu Canva, dok će se alatom Mentimeter birati najljepša fotografija. Učenici će snimiti razgovor s autentičnim sugovornikom o tome kako izgleda tradicijska berba.

[više]

Za naše male genijalce

Autor: Valentina Blašković, 6. 10. 2020. 23:52

Za naše male genijalce je projekt koji Hrvatska elektroprivreda d.d. organizira od 2015. godine. HEP donacijom računalne opreme, onim osnovnim školama kojima je to potrebno, želi poboljšati uvjete održavanja nastave i učenja te potaknuti razvoj kreativnog mišljenja. Učenici 6.razred PŠ Bernarda M. Luketić sa učiteljicom Informatike Valentinom Blašković snimili su kreativni video u kojem su pokazati zašto baš oni zaslužuju nova računala, što bi radili s njima, kako bi nova računalna oprema poslužila učenicima i školi. U nastavku, klikom na sliku pokrenit ćete poveznicu na video, pa procijenite sami...

 

[više]

eTwinning PROJEKT "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica")

Autor: Ivana Kurelac, 6. 10. 2020. 16:38

U novu školsku godinu zakoračili smo s međunarodnim eTwinning projektom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih. Kroz projekt će se potaknuti učenike na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, suradnju i traženje podrške u vlastitoj zajednici. Učenici će učiti o mentalnom zdravlju kroz različite aktivnosti i primijeniti trenutno iskustvo. Također, dobit će priliku surađivati s učenicima iz drugih škola, čuti primjere dobre prakse i prihvatljive obrasce ponašanja koji doprinose očuvanju mentalnog zdravlja.

Projektne aktivnosti s učenicima 4.a provest će učiteljica Suzana Puškarić Žlimen.

Radovi učenika bit će objavljeni na Razrednoj stranici 4.a  https://sites.google.com/view/klincizapet/, te na TwinSpace stranici projekta "Me, Myself & I". Dosad se za sudjelovanje u projektu prijavilo stotinjak škola iz osam europskih zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Finske, Italije, Slovačke, Srbije, Rumunjske i Turske. Veselimo se suradnji s drugim školama!

[više]

FORMIRANO VIJEĆE UČENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2020./2021.

Autor: Ivana Kurelac, 5. 10. 2020. 14:02

U četvrtak 1. listopada 2020. formirano je Vijeće učenika Prve osnovne škole za školsku godinu 2020./2021. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih razrednih odjela naše škole.

Uvodnu riječ, kao i prozivku učenika, preuzeo je ravnatelj Zvonko Ranogajec. Učenici su potom ukratko upoznati sa Statutom Vijeća učenika Prve osnovne škole te s Godišnjim planom rada Vijeća učenika kojega su jednoglasno prihvatili.

Za ovogodišnjeg predsjednika/predsjednicu izabrana je Nikolina Luketić (7. r. matične škole), za zamjenika Roko Stipetić (6. r. PŠ Bernarda M. Luketića, Zagorje), a za zapisničara Milena Zrnić (6. r. matične škole). Izabranima čestitamo i želimo im puno uspjeha u radu.

Pedagoginja Sanja Marković vijećnike je upoznala sa Školskim kurikulumom za tekuću školsku godinu, a ravnatelj s Godišnjim planom i programom rada Škole. Navedene dokumente vijećnici su jednoglasno prihvatili.

Voditeljica Viječa učenika Prve osnovne škole
Ljerka Salopek Bacanović

[više]

eTwinning projekt Uz čitanje riječi rastu/Words grow by reading

Autor: Ivana Kurelac, 2. 10. 2020. 11:23

Ove godine učenici 1.b sa učiteljicom Katarinom Juhas i viših razreda sa  nastavnicama hrvatskoga jezika  Dejanom Ogrizović, Nikolinom Salopek Mihalić, Teom Salopek Belina te knjižničarkom Milanom Medaković sudjeluju u eTwinning  projektu Uz čitanje riječi rastu.

Cilj ovog projekta je približiti djeci čitanje knjiga te time izgrađivati kulturu čitanja, razvijati čitalačku vještinu učenika i njihovo kritičko mišljenje. Kroz naviku čitanja i promišljanja različitih vrsta književnih dijela utjecati na cjeloživotno obrazovanje učenika, poticati radost čitanja, uvoditi u čitanje, razvijati vještinu čitanja, učiti kako se odnositi prema knjizi, pobuditi interes učenika za samostalno posuđivanje i čitanje knjiga i time utjecati na izgrađivanje svestrane stvaralačke osobe razvijenih sposobnosti čitanja, izražavanja, doživljavanja i vrednovanja književnih djela, razvijati kulturu provođenja slobodnog vremena.

Tijekom godine provest će niz aktivnosti npr. dan knjiških likova, kutak za čitanje, piknik uz knjigu, neobično čitanje, pričopričalica, posjet gradskoj knjižnici, izrada plakata pročitane ili omiljene knjige, debate i rasprave o pročitanom…

Prvaši su za početak čitali Crvenkapicu, a zatim se igrali kazališta u različitim ulogama iz pročitane priče.  Većina ne zna čitati  niti treba znati,  imaju učiteljicu koja će im čitati....

Više o projektu možete pročitati  na poveznici:

https://sway.office.com/s/EdLIBmbwqaULgH9m/embed?fbclid=IwAR0NcsooXBPji64lVrBshfJnDkQdJivofg3e1TLLXBBS9zqlj6CjLzp36E0

Veselo u čitalačke avanture!

[više]

PRVI SINDIKALNI SASTANAK

Autor: Ivana Kurelac, 24. 9. 2020. 14:01

Dana 22.9.2020. održan je prvi sindikalni sastanak Podružnice Prve osnovne škole nakon reizbora održanih početkom rujna.
Novoizabrani sindikalni povjerenik, Igor Salopek, upoznao je članove sindikata s djelokrugom i pogodnostima koje donosi isti, a zaželjeli smo i dobrodošlicu novim članovima.
[više]

NACIONALNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Autor: Ivana Kurelac, 22. 9. 2020. 13:58

U spomen na tri žene ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. godine, u Hrvatskoj se na ovaj datum obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.
Učenici 7.b razreda će tijekom Sata razrednog odjela naučiti više o njegovanju zdravih odnosa bez nasilja u svim aspektima života, a našim pratiteljima poručuju da danas s posebno mnogo ljubavi zagrle svoje majke, supruge, kćeri i sestre kako bi im pokazali koliko im znače!
 
[više]

LIKOVNI RAD ANE TURINE, UČENICE DRUGOG RAZREDA, POSLAN U JAPAN NA IZLOŽBU

Autor: Ivana Kurelac, 15. 9. 2020. 22:34

Hrvatski školski muzej poslao rad naše učenice drugog razreda, Ane Turine na međunarodni ekološko - likovni natječaj za djecu (KAO) u Japan.

[više]

ODLUKA O UKIDANJU ZAŠTITNIH MASKI U UČIONICAMA

Autor: Ivana Kurelac, 15. 9. 2020. 17:35

Dragi roditelj i učenici, 

danas smo od Stožera civilne zaštite Karlovačke županije dobili odluku kojom se ukida obveza nošenja zaštitnih maski za učenike i nastavnike prilikom boravka u učionicama. 

Zaštitne maske i dalje su obvezne u zajedničkim prostorijama poput hodnika, sanitarnih čvorova i javnog prijevoza.

Također, ostale mjere zaštite koje su donesene (npr. mjerenje temperature prije polaska u školu) i dalje se primjenjuju, a objašnjenje mjera možete pronaći u jednoj od ranijih objava na našoj stranici.

[više]

OBILJEŽILI SMO DAN GRADA OGULINA NA SATU INFORMATIKE

Autor: Ivana Kurelac, 15. 9. 2020. 09:53

Na satu informatike učenici 6.a, b i c razreda kreirali digitalni sadržaj WORDART - koristeći što više pojmova koji ih asociraju na njihov grad Ogulin povodom proslave DANA GRADA OGULINA 14. rujna. Učenici sedmih razreda kreirali giff animaciju na istu temu.

Pogledajte i ostale radove pod VIŠE

[više]

10 PRAVILA ZA PRAVILNU PREHRANU ŠKOLARACA

Autor: Ivana Kurelac, 14. 9. 2020. 10:43

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je dokument s 10 korisnih pravila za pravilnu prehranu djece školske dobi. https://zivjetizdravo.eu/
Pravila možete pročitati u nastavku, a nadamo se ćete ih i sami pokušati slijediti!
[više]

OBAVIJEST O ŠKOLSKOJ KUHINJI

Autor: Ivana Kurelac, 9. 9. 2020. 09:32

Učenicima kojima nije do sada iz regulirana razlika u preplaćenom iznosu za školsku kuhinju (mjesec ožujak) bit će iz regulirana na računu školske kuhinje u rujnu.

Molimo roditelje koji nisu podmirili dugovanja za prošlu školsku godinu da to isto učine.

Hvala na razumijevanju!

[više]

NOVA GENERACIJA PRVAŠIĆA

Autor: Ivana Kurelac, 9. 9. 2020. 09:04

Jučer smo se upoznali s novom generacijom prvašića u našoj školi!
Želimo im mnogo sreće i uspjeha u ovom novom razdoblju života te pregršt predivnih uspomena!
 
Učenici 1.b - učiteljica Katarina Juhas
Učenici 1.a - učiteljica Marija Salopek
Učenica 1.t - PRO TURKOVIĆI - učiteljica Vesna Puškarić
Učenik 1.d- PRO DESMERICE- učiteljica Mihaela Marković
Učenici 1.z - PŠ BERNARDINA M.L. - učiteljica Kristina Maraković Turković
[više]

POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE; ČESTA PITANJA I ODGOVORI

Autor: Ivana Kurelac, 5. 9. 2020. 19:39

 Poštovani roditelji,

s obzirom na situaciju i epidemiološke mjere postavljene od strane Stožera civilne zaštite i Ministarstva znanosti i obrazovanja, možemo se složiti da će početak nove školske godine biti izazovan za sve nas. Kako bismo olakšali prilagodbu učenika te osigurali da se provode potrebne mjere zaštite, u nastavku donosimo odgovore na neka od najčešće postavljanih pitanja.

HOĆE LI SE ODRŽAVATI INDIVIDUALNE INFORMACIJE ZA RODITELJE?

Svaki učitelj/učiteljica/predmetni nastavnik će i dalje imati termin za individualne informacije s roditeljima. Međutim, razgovori s učiteljicama i predmetnim nastavnicima dogovarat će se telefonskim putem. Dovoljno je da roditelj kontaktira razrednika kako bi se dogovorili hoće li se razgovor s predmetnim nastavnikom održavati telefonskim putem ili osobno. U slučaju osobnog dolaska, roditelj će dobiti termin u kojem će se održati sastanak s predmetnim nastavnikom. Prilikom svakog dolaska u školu, roditelji su se dužni pridržavati mjera zaštite:

• obvezna najava dolaska telefonskim putem
• provjera tjelesne temprature prije dolaska u školu
• obvezno nošenje zaštitne maske
• dezinfekcija ruku na ulazu u školu

HOĆE LI SE ODRŽAVATI RODITELJSKI SASTANCI?
Roditeljski sastanci će se održavati prema rasporedu koji postave razrednici, i to na dva načina: osobnim dolaskom u školu ili online. U slučaju roditeljskog sastanka u školi, roditelji su dužni nositi zaštitne maske i pridržavati se zadanih mjera zaštite koje su već navedene. Način održavanja roditeljskih sastanaka ovisit će o dogovoru svakog pojedinačnog razrednika s roditeljima učenika.
KAKO ĆE IZGLEDATI BORAVAK UČENIKA U ŠKOLI?
Prije samog dolaska u školi, roditelji će kod kuće izmjeriti tjelesnu temperaturu učeniku. Ukoliko učenik ima povišenu temperaturu, molimo roditelje da dijete ne šalju na nastavu. Prilikom dolaska u školu, učenici su dužni nositi zaštitnu masku. U ponedjeljak, 7. rujna, učenici dolaze na nastavu s vlastitim maskama, a na nastavi će im razrednici podijeliti maske koje je osigurao osnivač i koje će moći koristiti na nastavi.
Učenici nižih razreda maske će nositi prilikom boravka na hodniku, dok ih u razredu ne moraju nositi. Učenici viših razreda maske će nositi i tijekom boravka u učionicama.
Ako je dijete zaboravilo donijesti zaštitnu masku, prilikom dolaska u školu može se javiti dežurnoj osobi na ulazu te će od pedagoške službe preuzeti novu masku.
Na ulazu u školu nalazi se i sredstvo za dezinfikaciju ruku.
Kako bi se izbjegle nepotrebne rizične situacije, kabinetska nastava se za sada neće održavati, što znači da će učenici boraviti u svojoj učionici tijekom cijelog nastavnog dana.
Prema preporuci MZO-a, nastavu ćemo nastojati održavati u blok satovima kad god je to moguće. Učenici će tijekom prvog dana nastave dobiti privremeni raspored sati.
Također, udžbenici i radne bilježnice čekat će ih u razredima na prvom satu nastave.
Kao i inače, učenici će prvi dan imati tri sata nastave s razrednicima, te vas podsjećamo da uzmu sa sobom školske torbe kako bi mogli preuzeti materijale za rad.

KAKO ĆE IZGLEDATI ULAZAK UČENIKA U MATIČNU ŠKOLU? 
Kako bi se izbjegle gužve prilikom ulaska i izlaska u školu, učenici će koristiti dva paralelna ulaza u školu. Dolaskom ispred škole, učenici trećih, četvrtih, sedmih i osmih razreda koristit će lijevi ulaz u školu, dok će učenici prvih, drugih, petih i šestih razreda koristiti desni ulaz u školu.

GLAVNI ULAZ U MATIČNU ŠKOLU

Lijevi ulaz: treći, četvrti, sedmi i osmi razredi

Desni ulaz: prvi, drugi, peti i šesti razred

KAKO ĆE IZGLEDATI ULAZAK UČENIKA U PODRUČNE ŠKOLE?

U PŠ Bernard M. Luketich Zagorje roditelji i učenici će na prvi dan nastave doći u školsko dvorište, odakle će ih razrednici uvoditi u školu prema unaprijed određenom rasporedu te im dati upute za ostale radne dane. U PRO Desmerice, Turkovići i Hreljin roditelji s učenicima također će doći ispred škole te pričekati poziv učiteljica kako bi ušli u školu.

KAKO ĆE IZGLEDATI NASTAVNI SAT?

Satovi će trajati 45 minuta, nakon čega slijedi pauza za provjetravanje i dezinfekciju prostorije. Kao i inače, tijekom odmora će dežurni učitelji boraviti na hodnicima, dok će predmetni nastavnici boraviti s učenicima u razredima kako bi bili sigurni da se provode potrebne mjere zaštite, ali i kako bi bili na raspolaganju učenicima ako im iz bilo kojeg razloga zatreba pomoć.

SMIJU LI RODiTELJI ULAZITI U ŠKOLU BEZ NAJAVE?

S obzirom na trenutnu situaciju, molimo sve roditelje da svoj dolazak u školu unaprijed najave. Dovoljno je telefonski kontaktirati razrednika kako biste dobili sve potrebne informacije te kako biste dogovorili dolazak u školu ako je to potrebno. informacije također možete zatražiti telefonski u Tajništvu škole (047 811 188) ili u Pedagoškoj službi (047 811 167) kako biste izbjegli osobni dolazak u školu.

KAKAV JE POSTUPAK U SLUČAJU SUMNJE NA ZARAZU?
Ukoliko tijekom nastavnog dana bilo koji od učenika pokaže simptome zaraze, učenik će u odvojenoj prostoriji, a u pratnji jednog zaposlenika škole, pričekati dolazak roditelja. Nakon toga, škola će slijediti upute koje će dobiti od epidemiologa.

ODRŽAVA LI SE SVA NASTAVA U ŠKOLI ILI ĆE SE ODREĐENI PREDMETI SLUŠATI ONLINE?

Većinu nastave učenici će imati u školi, uz izuzetak nastave Njemačkog jezika u matičnoj školi. Nastava Njemačkog jezika u višim razredima održavat će se online (prema uputama koje će učenici dobiti od predmetne nastavnice), dok će se u četvrtom razredu nastava Njemačkog jezika održavati po principu 1+1, što znači da će svaki razred imati jedan sat nastave u školi i jedan sat online nastave tjedno.

Dopunska i dodatna nastava održavat će se u dogovoru s predmetnim nastavnicima nakon što se oformi konačna verzija rasporeda sati.

KAKO ĆE SE ODRŽAVATI NASTAVA TJELESNE I ZDRAVSTVENE KULTURE?

Nastava TZK-a održavat će se prema rasporedu koji će učenici dobiti od razrednika. Tijekom nastave TZK-a učenici neće nositi zaštitne maske, a aktivnosti na satu bit će prilagođene trenutnoj situaciji. Jedina promjena sastojat će se od toga da se učenici više neće dijeliti unutar razreda niti imati nastavu TZK-a s drugim razrednim odjelima. Tako će nastavnik Marin Pavković održavati nastavu za učenike petih i osmih razreda, dok će nastavnica Tea Pavić održavati nastavu za učenike šestih i sedmih razreda.

HOĆE LI AUTOBUSNE LINIJE VOZITI REDOVITO?

Učenici koji putuju autobusom u školu i dalje će koristiti usluge prijevoza. Kao i inače, vozni red bit će objavljen na stranicama škole. Svi učenici koji dolaze u školu autobusom dužni su tijekom vožnje nositi zaštitne maske, bez obzira koji razred pohađaju.

HOĆE LI SE U NIŽIM RAZREDIMA ODRŽAVATI NASTAVA ENGLESKOG JEZiKA TE IZBORNIH PREDMETA?

Nastava iz navedenih predmeta će se normalno održavati u razredima u kojima djeca i inače borave tijekom dana. Učiteljice koje dolaze održavati nastavu Engleskog jezika i izbornih predmeta nosit će zaštitne maske tijekom održavanja nastave.

TKO SVE MORA NOSITI ZAŠTITNU MASKU U ŠKOLI?

Tijekom boravka u zajedničkim prostorijama (hodnik, WC…) zaštitnu masku moraju nositi svi učenici i zaposlenici. Učenici nižih razreda ne moraju nositi maske tijekom nastave, kao ni učiteljice razredne nastave. U višim razredima maske su obvezne za učenike i nastavnike i tijekom održavanja nastave.

Još jednom napominjemo da je ulazak trećih osoba u školi moguć samo uz prethodnu najavu i dogovor.

HOĆE LI SE NASTAVA ODRŽAVATI U JEDNOJ ILI U DVIJE SMJENE?

Nastava će se održavati u dvije smjene, i to prema rasporedu koji se nalazi u prilogu

[više]

UČENICI OVOGODIŠNJEG 4.B SUDJELOVALI U PROJEKTU ZAVIČAJNI PRIJATELJ U SKLOPU E-TWINNINGA

Autor: Ivana Kurelac, 3. 9. 2020. 14:10

Učenici ovogodišnjeg 4.b razreda prošle školske godine, unatoč epidemiji korone, uspjeli su sudjelovati u projektu Zavičajni prijatelji.
Projekt je imao za cilj povezati učenike različitih zavičajnih regija.
Putem mrežnih stranica te slanjem paketa s materijalima koji obilježavaju njihov zavičaj, učenici su učili jedni od drugih.
U projektu je sudjelovalo 6 škola i 8 razreda, a sam projekt je dio e-Twinninga.
Rezultate projekta možete pogledati u nastavku!
https://www.youtube.com/watch?v=G5QNR1MbceY&fbclid=IwAR14n7t5sCI2JsYg4QrtJ0k987z_tap-kOfvKtnfjsN7mf6oqlHZOSLFQhA
[više]

PRVI DAN NASTAVE

Autor: Valentina Blašković, 1. 9. 2020. 11:13

Dragi roditelji,

bliži nam se prvi dan nastave u novoj školskoj godini!

Vjerojatno svi imate mnogo pitanja u vezi izvedbe nastave u ovakvim okolnostima, zbog čega ćemo tijekom ovog tjedna kroz objave pokušati odgovoriti na sva pitanja i nedoumice kako bi početak nove školske godine svima bio što bezbrižniji.

Informacije i upute za provedbu prvog dana nastave su sljedeće:

𝑷𝒓𝒗𝒂𝒔̌𝒊𝒄́𝒊:

👉  učenici prvih razreda matične škole dolaze pred školu 7. rujna u 12 sati. Učenici mogu biti u pratnji jednog ili oba roditelja. Svi učenici bit će ispred škole podijeljeni u svoje razrede, nakon čega će u pratnji učiteljica ući u školu. Prilikom ulaska u školu/razred, učenici prvih razreda mogu biti u pratnji 𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨𝐠 roditelja koji je tijekom boravka u školi dužan nositi zaštitnu masku.

👉  učenici prvih razreda područne škole Bernard M. Luketich te PRO Desmerice, Turkovići i Hreljin dolaze pred svoju školu 7. rujna u 8 sati. Za učenike prvih razreda područnih škola također vrijede gore navedene upute.

𝑼𝒄̌𝒆𝒏𝒊𝒄𝒊 𝒑𝒆𝒕𝒊𝒉 𝒓𝒂𝒛𝒓𝒆𝒅𝒂:

👉Učenici petih razreda dolaze pred školu 7. rujna u 8 sati. Učenici mogu doći u pratnji roditelja te će ih ispred škole razrednici prozvati i uvesti u školu. Roditelji učenika petih razreda ne prate učenike u školu, dok su sami učenici prilikom boravka u školi dužni nositi zaštitne maske.

𝑻𝒌𝒐 𝒏𝒐𝒔𝒊 𝒛𝒂𝒔̌𝒕𝒊𝒕𝒏𝒆 𝒎𝒂𝒔𝒌𝒆?

👉svi učenici viših razreda
👉 svi predmetni nastavnici koji nastavu održavaju u višim razredima
👉roditelj koji je u pratnji učenika prvog razreda na prvi dan nastave

👉  prema odluci i uputama Ministarstva znanosti i obrazovanja, zaštitne maske 𝐧𝐞 𝐧𝐨𝐬𝐞 učenici i učiteljice u nižim razredima

𝑵𝒂𝒃𝒂𝒗𝒌𝒂 𝒛𝒂𝒔̌𝒕𝒊𝒕𝒏𝒆 𝒐𝒑𝒓𝒆𝒎𝒆

👉  svi učenici viših razreda dužni su na prvi dan nastave doći s vlastitom maskom. Nakon toga će im biti podijeljene zaštitne maske koje je osigurao osnivač i koje će moći koristiti tijekom boravka u školi.

Dodatne informacije o održavanju nastave, rasporedu razrednih odjela i mjerama zaštite objavit ćemo tijekom ovog tjedna.

 

Vidimo se uskoro!

[više]

OBAVIJEST ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

Autor: Ivana Kurelac, 31. 8. 2020. 07:22

 

Dragi roditelji,

Na web stranici naše škole možete pronaći informativni popis udžbenika za novu školsku godinu.

Popisu možete pristupiti na sljedećoj poveznici:

http://os-prva-ogulin.skole.hr/?news_hk=1&news_id=835&mshow=1595#mod_news

Na popisu se nalaze informacije o udžbenicima i radnim bilježnicama za sve razrede; napominjemo da će sve učenike već čekati udžbenici i radne bilježnice prilikom dolaska u školu. Dio materijala financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok drugi dio financira Grad Ogulin, zbog čega su i ove godine učenici oslobođeni plaćanja udžbenika i radnih bilježnica.

 

Izuzetak su kutije za Tehničku kulturu i mape za Likovnu kulturu. Naime, od ove školske godine roditelji sami naručuju i kupuju kutije za Tehničku kulturu nakladnika Školska knjiga, dok će se mape za Likovnu kulturu i dalje naručivati i kupovati u školi nakon početka nastave.

[više]

Naša škola se uključila u eTwinning projekt "Živimo zeleno" (Living greenly)

Autor: Ivana Kurelac, 28. 8. 2020. 10:16

Učenici Prve osnovne škole će se ove školske godine 2020./2021. pod vodstvom učiteljice informatike Ivane Kurelac, uključiti u eTwinning projekt "Živimo zeleno" (Living greenly) izrađujuči različite edukativne materijale o ekoaktivnostima  vezanim uz odgovorno ponašanje prema okolišu koji nas okružuje. U iščekivanju smo što ćemo na satu informatike od petog do osmog razreda izradom različitih praktičnih radova i digitalnih sadržaja (izradom plakata, videa i radionica) sudjelovati u međusobnoj suradnji  s  učenicima ostalih škola diljem Europe, te tako razmijeniti različite ideje i iskustva. Budući da je naša škola smještena u zavičaju koji obiluje prirodnim ljepotama potrebno je još dodatno osvijestiti građane o potrebi očuvanja okoliša kako bismo još više poboljšali kvalitetu življenja.

Više o projektu pročitajte u nastavku i na dolje navedenoj poveznici. 

 

http://skole.hr/nastavnici/iz_prakse?news_id=21541&fbclid=IwAR05uQ3usMUmVfPDcjm2dfzmRnFo60ynLY_jovPnXuXWVAjf8_qbXhzFv28

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


E-TWINNING

 
E -ŠKOLE

 
UPIS U PRVI RAZRED OŠ 2021./2022.

VIŠE INFORMACIJA NA

WEB STRANICI

 
UPIS U PRVIN RAZRED OŠ 2021./2022.
 
BROŠURA O POTRESU

 
PRAVILNICI
 
UPISI U SREDNJU 2020.
 
UPISI U PRVI RAZRED 2020./2021.

Poštovani roditelji svi postupci oko upisa u prvi razred su odgođeni do daljnjeg dok ne dođe službena Uputa MZO

TERMINI ZA PREDBILJEŽBE ZA UPIS U PRVI RAZRED

26.2 (srijeda) 9:00-13:00
27.2 (četvrtak) 13:00-17:00
28.2 (petak) 9:00-13:00

 
SIGURNOST NA INTERNETU

Zaštita sigurnosti djece na internetu i
u svijetu 
mrežnih tehnologija .

https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1504

Video  "Kako zaštitit djecu na internetu":

https://www.youtube.com/watch?v=zXxXfCbW0ss.

RIJEŠI ANKETU

 

 

 

 
ŠKOLA ZA ŽIVOT

PITANJA I ODGOVORI U VEZI "ŠKOLE ZA ŽIVOT"

RIJEŠI ANKETU

 

 
TEHNIČKA PODRŠKA

 
E-DNEVNIK
 
KALENDAR 2019./2020.

 
WEB STRANICA 3.A

 
WEB STRANICA 4.B

 
4.A WEB STRANICA

 
WEB STRANICA 2.A

 
UPISI U SREDNJU 2019./2020
 
NAŠE PREDSTAVE
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 12. 2010.

Ukupno: 304110
Ovaj mjesec: 1479
Danas: 58
 
Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
Anketa
Kod kuće imam više od jednog računala? 
OGULIN


 
FACEBOOK

 
INSTRAGRAM PROFIL

 
INFORMATIKA

 
CODE WEEK EU

 
BROŠURA

 

 
ZVONO

         

 
OSNOVNE ŠKOLE

   

 

 

 
ČASOPISI

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Prva osnovna škola Ogulin / Bolnička ulica 11, HR-47300 Ogulin / os-prva-ogulin.skole.hr / ured@os-prva-ogulin.skole.hr
preskoči na navigaciju